Tuesday, December 1, 2009

Un tânãr a murit dupã ce a cãzut de la o înãltime de o sutã de metri, de pe Vârful Cheile Ciutei

Un tânãr care a urcat, asearã, pe Vârful Cheile Ciutei din localitatea Lepsa din judetul Vrancea a murit dupã ce a cãzut în gol de la o înãltime de o sutã de metri, cadavrul acestuia fiind recuperat de cãtre jandarmi.
Potrivit Politiei Judetene Vrancea, Ionut Nedelea (21 ani), din comuna Slobozia Bradului si colegul sãu, George Burlacu (29 ani), din comuna Sihlea, muncitori în localitatea montanã Lepsa, au decis, ieri, sã escaladeze vârful Cheile Ciutei, situat în zonã. Desi nu erau echipati corespunzãtor, cei doi tineri au reusit sã ajungã pânã aproape de vârful muntelui, dar la coborâre, când deja se întunecase, au întâmpinat dificultãti, iar Ionut Nedelea a alunecat si a cãzut în gol, decedând pe loc.
Conform sursei citate, tânãrul s-a prãbusit de la o înãlþime de aproximativ o sutã de metri.
Colegul acestuia, George Burlacu, nu a mai coborât si a început sã strige dupã ajutor, fiind auzit de proprietarul unei pensiuni din zonã, care a sunat la 112 si a anuntat cã pe versantul respectiv se vãd semnale luminoase si se aud strigãte de ajutor.
Pentru preluarea lui George Burlacu au intervenit jandarmii montani din comuna Soveja, tânãrul fiind transportat la Spitalul Comunal Vidra pentru a primi îngrijiri medicale.
Cadavrul lui Ionut Nedelea a fost gãsit de jandarmi la baza muntelui.

No comments: