PLOAIE LA BUŞTENI
Nici la Buşteni nu a fost mai grozav, chiar dacă, în ultimele zile, instalaţia de zăpadă artificială a funcţionat fără încetare, iar ratractul a intrat în fiecare seară pe pârtie. "Am făcut zăpadă artificială foarte multă. Mai multă nu se putea face. Tunurile au funcţionat fără încetare. Din păcate, ne-a lovit ghinionul cu ploaia asta. Acum stăm şi ne uităm spre cer în speranţa că o să se oprească mai repede", a declarat ieri Mihai Dobre, administratorul domeniului schiabil din Buşteni. Site-ul Jurnalului Naţional transmite imagini live din staţiunea prahoveană. Lucrurile nu stau mai bine nici în celelalte staţiuni de pe Valea Prahovei. Azuga s-a lăudat tot anul cu noua instalaţie de zăpadă artificială, dar situaţia nu este deloc roză pe pârtiile Sorica şi Cazacu. Accesând www.jurnalul.ro, puteţi vedea ceea ce se petrece în timp real pe pârtiile din Munţii Baiului. În schimb, la Predeal, capitala paltonarilor de pretutindeni, a fost destul de multă agitaţie pe pârtie. Chiar dacă zăpada este umedă din cauza temperaturilor ridicate, s-au găsit destui oameni care să se distreze cu schiurile sau cu placa de snowboard. Cele mai bune condiţii le găsiţi pe Variantă şi pe Cocoşul, acolo unde foarte puţină lume ajunge. Înainte să plecaţi spre staţiunea din judeţul Braşov este bine să accesaţi www.jurnalul.ro, acolo unde găsiţi imagini live de la baza pârtiei Clăbucet. Lucrurile nu stau mai bine nici în Poiana Braşov, acolo unde singura pârtie pe care merită să vă zgâriaţi schiurile este Bradul. În rest, numai pietre şi iarbă. Telegondola Postăvaru vă poate folosi doar dacă vreţi să faceţi o plimbare până în vârf de munte.
UNGURIMEA ARE ZĂPADĂ
Pentru ziua de azi, cele mai bune condiţii de schi le găsiţi în jumătatea estică a Transilvaniei. La Băile Harghita, acolo unde găsiţi cel mai bun gulaş din ţară, stratul de zăpadă are o grosime de 30 de centimetri. Vorbim de Siberia României, astfel că nu poate fi vorba de ploaie sau de temperaturi pozitive. Drumul de acces în staţiune este curat, iar preţul unei călătorii cu teleschiul este 2 lei. Cei mici beneficiază de o reducere de 50% la transportul pe cablu. Pare un paradox, dar pârtia cu cele mai bune condiţii de schi din ţară este la Băile Homorod, tot în judeţul Harghita, la o altitudine de 600 de metri. Stratul de zăpadă artificială are o grosime de 50 de centimetri, iar, la baza pârtiei, pentru cei care nu schiază, se pot face plimbări cu trăsura trasă de cai.
BUCUROŞI DE COD GALBEN
Au existat şi oameni care s-au bucurat de avertizarea cod galben de ninsori şi ploaie. La Straja a nins suficient de mult încât să se poată schia pe toate pârtiile, inclusiv pe Mutu şi Constantinescu. În această perioadă, în staţiunea hunedoreană sunt organizate foarte multe tabere de schi, astfel că aveţi garanţia faptului că instalaţiile de transport pe cablu funcţionează. Pentru că vremea va fi rece la sfârşitul săptămânii, existând speranţe că va ninge din nou, salvamontiştii le recomandă turiştilor să folosească telescaunul pentru accesul în staţiune. Astfel se evită ambuteiajele rutiere care se formează de obicei la intrarea în Straja. Drumul care leagă staţiunea de municipiul Lupeni are o lungime de 9 kilometri. Veşti bune vin şi de la Arieşeni, judeţul Alba. Pârtiile de la Vârtop au fost ninse de curând, astfel că turiştii nu se mai pot plânge că şi-au stricat echipamentul şi au mai dat şi bani pentru lucrul acesta. În perioada Sărbătorilor de iarnă, orădeanul Cristi Brigean şi-a distrus placa de snowboard la Arieşeni. "N-am mai întâlnit aşa ceva. S-a rupt placa pe cele două pârtii de acolo. Nu ştiu dacă mai merită să merg acolo. Eu am avut noroc de două ori. Era o placă cumpărată de la un magazin second hand şi nici nu m-am accidentat. Un prieten de-al meu a căzut cu genunchiul într-o piatră şi nu a mai putut conduce maşina până la Oradea", a povestit Brigean, care a mărturisit că, la Straja, condiţiile de schi sunt mult mai bune. "Am fost la Lupeni, la părinţii soţiei mele înainte de Ajunul Crăciunului. Am urcat până în Straja şi m-am dat cu placa pe pârtia Platoul Soarelui. Era mult mai bine decât la Arieşeni."
ZECE CAMERE WEB
În luna ianuarie, Jurnalul Naţional le pregăteşte o nouă surpriză celor care iubesc sporturile de iarnă de la noi din ţară. Astfel, echipa noastră va monta încă zece camere web care vor transmite imagini live pe www.jurnalul.ro. Poiana Braşov, Predeal, Buşteni, Sinaia, Muntele Mic sau Semenic se numără printre staţiunile din care vom transmite imagini în direct pe site-ul Jurnalului Naţional. De asemenea, în fiecare zi la Antena 1, în cadrul Observatorului de la ora 7:00 şi ora 16:00, aveţi ocazia să urmăriţi imagini de pe pârtii. Redescoperă România împreună cu Jurnalul Naţional!
No comments:
Post a Comment