Sunday, January 31, 2010

Ninsoare cu medalii

Înaintea plecării spre JO de la Vancouver, programată vineri, juniorii de la biatlon şi cei de la schi fond şi-au făcut încălzirea la campionatele mondiale, unde au reuşit să obţină rezultate în premieră pentru ţara noastră.

Cea care a dat startul la distracţie a fost biatlonista Reka Ferencz. Joi, sportiva de la Dinamo Bucureşti a câştigat medalia de aur în proba de 12,5 km - Individual, care a avut loc la Campionatul Mondial de la Torsby - Suedia. Ferencz a devenit prima campioană mondială din istoria biatlonului românesc, fiind considerată de toată lumea drept urmaşa Evei Tofalvi. În 2001 Dana Plotogea a devenit vicecampioană mondială.

TRICOLORUL ÎN BAVARIA
În week-end, veştile bune au venit de la CM de Schi Fond pentru juniori de la Hinterzarten - Germania. Pursuitul a fost proba care i-a făcut fericiţi pe români. Primul care a urcat pe podium a fost Petre Hogiu, care a venit pe doi la 20 km - Pursuit. Lovitura cea mare a dat-o Paul Pepene - aur la 30 km - Pursuit. "Încă nu realizez. Oricum, a fost spectacol total. Nici nu mai ştiu câte secunde am avut avans. Stiu doar că am trecut linia de sosire având steagul României în mână. I-am bătut pe toţi nordicii, nu mi-a scăpat nici unul. Sunt campion mondial!",a povestit proaspătul campion mondial, legitimat la Dinamo Braşov.

Sărituri cu schiurile
Toţi cei trei sportivi medaliaţi la "mondialele" de juniori de săptămâna trecută vor face parte din delegaţia României care va pleca vineri la Jocurile Olimpice de la Vancouver. Tot la Hinterzurten s-a ţinut şi Campionatul Mondial de sărituri cu schiurile pentru juniori, competiţie la care ţara noastră a participat în premieră. Lotul naţional antrenat de Florin Spulber şi format din Szilveszter Kozma, Remus Tudor, Szilveszter Fülop şi Adrian Vornicu clasându-se pe locul 14 în competiţia pe echipe. Rezultatul este considerat ca fiind unul dătător de speranţe de către oficialii FRSB.

No comments: