Monday, January 4, 2010

Vom avea o iarnă călduroasă! Când cald, când frig!

Urmează trei luni cu cantităţi mari de precipitaţii în toate regiunile ţării. La munte, iarna se va întinde până la Sărbătorile de Paşte. În perioada ce urmează, zilele cu temperaturi ridicate vor alterna cu cele în care va fi foarte frig şi va ninge.

Iarna aceasta va fi una cu precipitaţii puternice în majoritatea regiunilor ţării. Vom avea parte de multe avertizări meteorologice şi de circulaţie greoaie. Cei mai afectaţi vor fi locuitorii din jumătătea de nord a ţării.

IANUARIE ÎNZĂPEZIT
Regimul termic al acestei luni poate depăşi va­lorile normale în cea mai mare parte a ţării. Cele mai mari temperaturi maxime pot atinge 15°C. În nopţile cele mai reci, temperaturile mi­nime pot cobori sub -20°C în zonele depresionare din centrul şi din nordul ţării. Cantităţile de precipitaţii pot depăşi valorile climatologice în cea mai mare parte a ţării.

GHIOCEI ÎN DOBROGEA
Regimul termic al lunii februarie poate depăşi valorile normale în regiunile estice, iar în rest se va încadra în limite normale. Cele mai mari temperaturi maxime pot depăşi 15°C. În nopţile cele mai reci, temperaturile minime pot coborî sub -15°C. Cantităţile de precipitaţii pot depăşi valorile climatologice în jumătatea nordică a ţării, iar în rest vor fi în general normale.

MĂRŢIŞOR NORMAL
Regimul termic al lui martie se va situa sub valorile normale în nord-vestul ţării, poate depăşi valorile normale în regiunile sud-estice, iar în rest se va încadra în limite normale. Cele mai mari temperaturi maxime pot depăşi 20°C în sudul ţării. În nopţile cele mai reci, temperaturile minime pot coborî sub -10°C. Cantităţile de precipitaţii pot depăşi valorile climatologice în majoritatea regiunilor ţării.

No comments: