Wednesday, December 26, 2007

Bucureşti, loc de snowboard

Cei mai buni rideri din ţară s-au duelat sâmbătă în Parcul Tineretului din Capitală într-o competeţie cu premii în valoare de 4.000 de euro. Câştigător a ieşit Kinda Geza, din Miercurea Ciuc.Toată floarea cea vestită a snowboard-ului românesc a fost sâmbătă la Bucureşti pentru a lua parte la Snickers Urban Fly, concurs de Big Air dedicat riderilor cu experienţă.
CONDIŢII. O trambulină înaltă de 14 metri şi o basculantă cu zăpadă au fost puse la dispoziţie de organizatori. În rest, mult frig şi destul de puţină lume care s-a îndurat să iasă din casă pentru a vedea la lucru cei mai buni practicanţi de snowboard din România. Pentru că erau la Bucureşti şi nu la Sofia, unde s-a ţinut Cupa Mondială la Big Air, concurenţii au pus mâna pe lopeţi şi au amenajat suprafaţa de concurs. După mai multe parlamentări şi amenajări a început competeţia propriu-zisă. Pe muzică rap, deşi publicul şi riderii cereau rock, şi sub privirile nedumerite ale bătrânilor ieşiţi la plimbare cu animalele de companie, a început concursul. După două ore de sărituri de orice fel, nici unul dintre cei prezenţi n-a cerut ajutorul ambulanţei, aşa că juriul, adunat într-o maşină, a deliberat. Premiul cel mare, în valoare de 2.000 de euro, i-a revenit lui Kinda Geza. Este, de fapt, o confirmare a faptului că sportivul din Mircea Ciuc nu are rival în România la acest sport. Snickers Urban Fly a accentuat relaţiile reci pe care le avem cu Bulgaria. Pentru ca întrecerea să fie una internaţională, organizatorii l-au invitat şi pe bulgarul Ivo Adreev. Numai că riderul de la sud de Dunăre s-a supărat că a ieşit doar pe locul 4. Următorul eveniment urban dedicat sporturilor de iarnă va avea loc de Revelion, la Braşov, în zona Rulmentul.
FESTIVAL. Deschiderea de sezon în Poiana Braţov a fost marcată de un spectacol inedit, practic, toată ziua de sâmbătă a fost una agitată în staţiunea braşoveană. După concursurile de schi alpin şi snowboard, a urmat o demonstraţie a monitorilor de la Şcoala de Schi Ana, care au coborât pârtia Bradul purtând în braţe făclii.

Se schiază şi la Feleac
Clujenii care vor rămâne de Crăciun acasă au unde să schieze. Pârtia Feleac, aflată la 8 kilometri de municipiul Cluj-Napoca, a devenit practicabilă, după ce administratorul a pornit instalaţiile de produs zăpadă artificială. Condiţii bune de schi vor avea şi turiştii care au ales să-şi petreacă Sărbătorile de Iarnă la Vatra Dornei. Autorităţile locale au pregătit şi un spectacol cu obiceiuri tradiţionale. Din păcate, la Piatra Neamţ stratul de zăpadă de pe pârtia Cozla nu este suficient de gros pentru deschiderea sezonului de schi. La Durău este iarnă adevărată, astfel că puteţi merge în voia cea bună la schi. Dacă mergeţi la schi, trimiteţi fotografii la sorin.anghel@jurnalul.ro şi ele vor fi publicate în Jurnalul Naţional.

No comments: