Thursday, December 20, 2007

Duel în Făgăraş

Începând de azi, hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac va fi deschis publicului larg. Mâine, de partea cealaltă a Făgăraşului, în apropiere de Cabana Capra, are loc inaugurarea proiectului "Iarna cu Vlad Ţepeş". Ultimul week-end înaintea Crăciunului este plin de eveniment. Bâlea Lac, locul care nici nu-ţi dă voie să te gândeşti la altceva decât la iarnă, dă tonul distracţiei.
NORD. Începând de astăzi, hotelul de gheaţă construit la 2.034 metri altitudine va fi deschis pentru vizitare. Între orele 9:00 şi 17:00 oaspeţii hotelului pot servi un cocteil folosind pahare de gheaţă. Preţul de intrare este de 8 ron. După lăsarea întunericului, Ice Hotel funcţionează ca restaurant. Pentru 229 ron, gazdele vă oferă un meniu ce conţine şapte feluri de mâncare. Până la miezul nopţii, locaţia se transformă în club, atmosfera fiind întreţinută de DJ celebri. Preţul unei nopţi de cazare în hotelul de gheaţă este de 89 ron pentru o persoană.
SUD. Dincolo de creasta Făgăraşilor, pe faţa sudică, se desfăşoară mâine un eveniment asemănător. Montan Club Delta şi Cabana Capra inaugurează prima fortăreaţă de zăpadă şi gheaţă din Europa. Atmosfera va fi una deosebită, cu străjeri, muzică medievală, vin şi ţuică fiartă, carne la proţap. Seara se va încheia cu un foc de artificii. Relu Nica, iniţiatorul proiectului, a făcut o copie rece a Cetăţii Poenari din apropierea Barajului Vidraru. Construcţia are o treime din volumul originalului.

Snowpark la Sinaia
Peste o săptămână, amatorii de snowboard care vor merge la Sinaia se vor putea distra într-un snowpark ce va fi amplasat în Valea Dorului, în dreapta Pârtiei Scândurari. De construcţie şi întreţinere se ocupă Asociaţia Montană Absolut Outdoor. Snowpark-ul va fi dotat cu railuri şi boxuri. Altfel, mâine, începând cu ora 13:00, are loc la Bucureşti, în Parcul Tineretului, Snickers Urban Fly, concurs dedicat amatorilor de snowboard. Pentru desfăşurarea în bune condiţii a evenimentului, organizatorii au adus zăpadă de la munte. Printre riderii care şi-au anunţat prezenţa se numără Kinda Geza şi Ciprian Popescu. Valoarea totală a premiilor este de 4.000 de euro, din care jumătate îi va reveni câştigătorului.

No comments: