Saturday, December 22, 2007

Plin de englezi

Astăzi soseşte în Poiana Braşov prima serie de turişti englezi. Ei au ales să vină în România pentru a învăţa să schieze la cea mai bună şcoală de schi din lume. Preţul unui pachet de o săptămână este de 500 de lire sterline şi include şi transportul cu avionul.Masivul Postăvaru se populează începând de astăzi cu turişti englezi, veniţi în România pentru a învăţa să schieze. Pentru un pachet de o săptămână, care include 6 nopţi de cazare la Ana Hotels, demipensiune şi cursuri de schi, fiecare dintre ei plăteşte 500 de lire sterline. În acest preţ intră şi transportul cu avionul pe ruta Londra – Bucureşti şi retur.
LIDERI. Şcoala de Schi Ana a fost desemnată în ultimii şase ani cea mai bună din lume de către Thomas Cook, cel mai mare tur-operator de pe mapamond. "În primii doi ani au fost mai multe şcoli care au fost premiate, dar de patru ani Şcoala de Schi Ana din Poiana Braşov este singura din lume care primeşte acest premiu. Anul trecut ne-am duelat cu o staţiune din Canada", a declarat Emil Fărcăşanu, şeful monitorilor de schi din staţiunea braşoveană. Pe lângă serviciile de cazare, turiştii din Anglia primesc un pachet "all inclusiv" la şcoala de schi, care include monitori de schi şi acces nelimitat la instalaţiile de transport pe cablu.
CHEF. Astăzi, în Poiana Braşov, are loc deschiderea oficială a sezonului de schi. Evenimentul va fi marcat de un concurs de schi pe pârtia Bradul, la care vor putea participa doar copiii cu vârsta până în 14 ani. Amatorii de snowboard vor avea şi ei o competiţie, la care înscrierea nu va fi condiţionată de vârstă. Monitorii de la Şcoala de Schi Ana vor susţine şi ei o demonstraţie, că doar sunt cei mai buni din lume. Ziua se va încheia cu un concert al trupei Sistem şi un foc de artificii. Deschidere de sezon şi la Buşteni. Primăria a decis să organizeze o petrece pe pârtia Kalinderu prin care să atragă cât mai mulţi turişti.
EXTREM. Primii turişti, o familie de cinci persoane din Marea Britanie, s-au cazat deja la hotelul de gheaţă de la Bâlea Lac. "Am aflat despre acest hotel şi am vrut neapărat să-l vedem. A fost superb, nu ne-a fost frig deloc", a declarat unul dintre turişti. "Suntem gata în proporţie de 95% cu pregătirile la hotelul de gheaţă. Vom încerca şi în acest an să facem din acest hotel un obiectiv turistic de excepţie care să atragă cât mai mulţi turişti şi să promoveze turismul din Munţii Făgăraş", a declarat Arnold Klingeis, managerul hotelului de gheaţă. Inaugurarea oficială va avea loc doar la 1 februarie, în prezenţa unor oficialităţi ale judeţului Sibiu, dar şi a unor reprezentanţi ai Ministerului Turismului.

No comments: