Wednesday, December 26, 2007

Revelion 2008 extrem

Zona industrială a Braşovului va fi în noaptea de Revelion gazda unui eveniment special. Rider’s New Year’s Eve va aduna tot ce are mai bun România în materie de snowboard, skateboard şi BMX.
Fără îndoială, cel mai tare Revelion va avea loc anul acesta la Braşov. Dar nu în Piaţa Sfatului, unde o să fie dezmăţ mare, cu muzică şi artificii, ci în zona Rulmentul, lângă Registrul Auto, acolo unde se ţine Rider’s New Year’s Eve.
INVITAŢIE. Organizatorii promit că nu vor pune la dispoziţie doar un skatepark sau snowpark, ci mult mai mult. Rampe specta­culoase pentru BMX, skateboarding şi snowboarding, toate într-un impresionant parc de­dicat amatorilor de sporturi extreme. La evenimentul care va avea loc în noaptea de Revelion în oraşul de sub Tâmpa şi-au anunţat deja prezenţa cei mai tari oameni ai domeniului, invitaţi să închidă anul 2007 cu o noapte plină de trick-uri nebune, sărituri periculoase şi muzică undeground.
DETALII. Elementele parcului vor fi pu­se la dispoziţia celor care vor să petreacă tre­­cerea dintre ani pe placă sau pe schiuri, in­di­fe­­rent de nivelul de experienţă. În plus, vor avea parte de snowboard Jibbing, BMX, skateboard Miniramp, proiecţii de filme româneşti de sporturi extreme, Grill, Urban Fashion şi Par­ty!!! Evenimentul de la Braşov este organi­zat de Ego Events, cu sprijinul Mountain Dew.
SPUMĂ. După ce a câştigat Snickers Urban Fly 2, Kinda Geza ţinteşte marele premiu şi la Braşov, în proba de snowboard. El se va duela cu Vladimir Brezovski şi Tudor Oprea din Baia Mare, Mircea Lungu şi Oprişor Carabulea din Sibiu, şi cu braşovenii Vlad Voinescu şi Flavius Nedelcu. Atmosfera va fi încălzită de DJ Leizaboy, DJ Nemo, Royal şi Grand. Antrenamentele vor începe la data de 31 decembrie, la ora 12:00, iar concursurile se vor desfăşura cu începere de la ora 19:00.

Soare la Rânca
Ieri, în staţiunea Rânca, din judeţul Gorj, vremea a fost excelentă, cu soare şi temperaturi ce nu au depăşit valoarea de zero grade Celsius. De curând, în staţiunea din Masivul Parâng, a fost inaugurat un patinoar, astfel că locul este acum căutat şi de turiştii care nu schiază. Accesul la Rânca nu reprezintă o pro­blemă în cazul în care aveţi maşina echipată de iarnă. Tronsonul DN 67 C Novaci – Rânca se prezintă uscat până la releul tv, după care, în zona Florile Albe, din cauza ză­pezii topite, carosabilul este acoperit cu porţiuni de gheaţă, care ar putea crea anumite probleme circulaţiei autovehiculelor. Echipele de drumari şi utilajele Secţiei de Drumuri Naţionale Târgu-Jiu se află în zonă, pregătite cu material antiderapant, pentru a interveni în caz de înzăpezire. Condiţii la fel de bune pentru schi sunt şi în staţiunile de pe Valea Jiului, la Straja şi în Parâng.

Paltonarii, la spital

Calvar pentru paltonarii care au mers la munte de Crăciun. Pe Valea Prahovei s-au înregistrat zeci de accidente ale căror victime au fost turiştii neechipaţi cores­punzător. Duminică, la Buşteni, opt turişti au fost răniţi, în vreme ce luni au fost zece paltonari care s-au accidentat la săniuş. Accidentele au fost provocate de turiştii care se aventurează pe pârtie cu săniile sau cu punga. O turistă în vârstă de 45 de ani din Constanţa a mers cu sa­nia într-o zonă din afara pârtiei şi s-a lo­vit de un stâlp de beton, în urma impactului femeia suferind o fractură de tibie şi un traumatism cranian. Traficul rutier s-a desfăşurat cu dificultate pe Valea Praho­vei, în special la Sinaia, Buşteni şi Azuga, localităţi în care s-a circulat bară la bară. Cei care doresc să ajungă la Braşov sunt sfătuiţi să fol­o­sească ruta alternativă DN 1 Ploieşti – Vă­lenii de Munte – Cheia – Săcele – Braşov.

No comments: