Monday, December 17, 2007

Week-end nebun pe Valea Prahovei

Agitaţie mare ieri la Predeal. Schiorii au profitat de zăpada proaspătă şi de gerul care a menţinut în condiţii bune pârtiile. Nu au existat cozi la telescaun şi nici probleme cu găsirea unui loc de parcare.Pentru că la Buşteni nu dă bine să schiezi fiindcă staţiunea nu are "nume", iar la Azuga nu a funcţionat decât teleschiul de la baza pârtiei Sorica, cei mai mulţi turişti au ales să-şi petreacă ziua de ieri pe pârtiile din Predeal. Asta chiar dacă şi la Sinaia s-a putut schia în Valea Dorului şi pe Carp. "E destul de riscant în perioada asta să te duci la Sinaia, pentru că vântul bate când te aştepţi mai puţin şi rişti să nu poţi schia. Am venit la Predeal pentru că aici e cel mai sigur. Acum e mai liber, dar peste o săptămână o să fie nebunie. Vin toţi să facă Sărbătorile de Iarnă aici şi nici nu vreau să mă gândesc ce o să fie pe pârtii şi în parcare", a explicat Cristina Năstasa, una dintre turistele care a venit de la Bucureşti să se dea cu placa la Predeal.
LEJER. Telescaunul a funcţionat la capacitate maximă, fără să existe coadă la îmbarcare. Probleme au apărut din cauza pantofarilor echipaţi cu blugi şi geci de piele, care au urcat în până în vârful pârtiei, de unde au luat-o la vale ca nişte năluci. Asta chiar dacă urcau pentru prima oară pe schiuri. Normal, au apărut şi accidentele. Sebastian Alexuţ, din Bucureşti, a fost lovit la gleznă de unul dintre schiorii de ocazie şi ajuns la spital. "Nici măcar nu s-a oprit să vadă dacă m-a lovit. Cei de la Salvamont şi de la Ambulanţă m-au ajutat cât au putut de repede", a declarat bucureşteanul, care era speriat.
PROBLEME. Deşi pârtiile au fost bătute, au apărut şi porţiuni cu gheaţă. "Din cauza gerului şi a celor care schiază în derapaj, care mătură zăpada", şi-a dat cu părerea unul dintre turiştii care a preferat snowboard-ul. "Să nu mai zică lumea că noi stricăm pârtiile", a punctat el. Printre turiştii care au venit la Predeal în acest week-end s-a numărat şi preşedintele Traian Băsescu, însoţit de soţia sa, Maria. Şeful statului nu a venit pe pârtie. A preferat să meargă la o cârciumă. Acolo unde îi place mai mult şi îi şade mai bine.

Biatlon
România a dat lovitura în săptămâna ce tocmai s-a încheiat. Ţara noastră a câştigat 3 medalii de aur la Cupa Europei la Biatlon desfăşurată la Bansko. Reka Ferencz, din Gheorgheni, a câştigat ambele probe feminine dedicate juniorilor, în vreme ce Roland Gerbacea, din Râşnov, s-a impus la 10 km pursuit. Eva Tofalvi nu a mai participat la ultima de Cupă Mondială la Biatlon, programată în Slovenia, la Polhjuka, din cauza unui eveniment nefericit în familie. Tatăl biatlonistei a decedat şi sportiva s-a întors de urgenţă acasă, pentru a lua parte la înmormântare. Altfel, primăria din Buşteni a început deja să facă proiectele pentru amenajarea unei piste de schi fond pe Valea Cerbului, în apropiere de Cabana Gura Diham.

No comments: