Monday, December 31, 2007

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni

IANUARIE: Regimul termic mediu se va situa in jurul valorilor normale, exceptand Dobrogea si cea mai mare parte a Moldovei si Munteniei, unde aceste valori vor putea fi depasite. In zilele cele mai calde, temperaturile maxime vor putea depasi 100C in sudul si estul teritoriului. In centrul si nordul tarii, temperaturile minime pot cobori sub valoarea de -200C. Normele climatologice ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre -4 si 60C, iar ale celor minime intre -14 si -40C. Cantitatile de precipitatii vor avea tendinta spre excedent in jumatatea de nord a tarii, iar in rest vor fi in general normale. Ninsorile pot fi asociate si cu intensificari de vant. Vor fi conditii de ceata cu depunere de chiciura si de producere a poleiului.
FEBRUARIE: Regimul termic se va situa in jurul valorilor normale, exceptand regiunile din estul si sud-estul tarii, unde aceste valori vor putea fi depasite. In zilele cele mai calde, temperaturile maxime vor putea depasi 150C in sudul si estul teritoriului. In centrul si nordul tarii, temperaturile minime pot cobori sub -200C. Normele climatologice ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre -1 si 80C, iar ale celor minime intre -11 si -10C. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale, exceptand vestul si centrul tarii unde aceste valori pot fi depasite. Pe parcursul lunii pot fi ninsori si intensificari de vant. Vor fi conditii de ceata cu depunere de chiciura si de producere a poleiului.
MARTIE: Temperaturile medii vor fi in general apropiate de valorile normale, exceptand regiunile din sud-vestul tarii, unde va fi mai rece decat in mod obisnuit. Se asteapta atat zile care vor prezenta caracteristici de iarna, cat si zile frumoase de primavara. In zilelele cu vreme frumoasa, valorile termice pot atinge 20-220C in sudul tarii spre sfarsitul lunii. In noptile cele mai reci sunt posibile valori care pot sa scada sub –100C in depresinile din centrul si nordul tarii, favorizand producerea brumei si a inghetului la sol. Normele climatologice ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre 6 si 160C, iar ale celor minime intre -5 si 40C. Cantitatile de precipitatii vor avea tendinta spre excedent in cea mai mare parte a tarii. La inceputul lunii vor mai fi posibile ninsori.

2 comments:

Anonymous said...

Anormal de tare :)

Anonymous said...

pe mata