Thursday, January 31, 2008

O lege despre schi

Guvernul a adoptat în şedinţa de ieri, o Ordonanţă privind modificarea şi completarea Legii nr. 526/2003 pentru aprobarea Programului naţional de dezvoltare a turismului "Schi în România".
Noile reglementări dau posibilitatea autorităţilor administraţiei publice locale să scoată din fondul forestier naţional terenuri pentru amenajarea de pârtii de schi cu toate facilităţile aferente specifice, fără plata taxei pentru scoatere definitivă din fondul forestier naţional.
Toate lucrările realizate în cadrul programului "Schi în România" vor fi declarate de utilitate publică, iar scoaterea din fondul forestier naţional se va realiza numai prin compensare cu terenuri echivalente, conform reglementărilor silvice în vigoare.
"Prin promovarea acestui act normativ, dorim să sprijinim în mod direct autorităţile publice locale interesate de amenajarea pârtiilor de schi şi de obţinerea facilităţilor pentru dezvoltarea sporturilor de iarna. La ora actuala, se constată un mare interes pentru dezvoltarea domeniului schiabil din România, mai ales că există posibilitatea accesării, în acest scop, de fonduri europene. Am convingerea că dezvoltarea activităţilor turistice de iarna reprezintă o şansă mare pentru România de a se poziţiona pe harta Europei ca destinaţie atractivă pentru iubitorii sporturilor de iarna" - declara Lucia Morariu, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Comerţ, Turism şi Profesii Liberale.

No comments: