Thursday, January 31, 2008

Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 luni

FEBRUARIE: Regimul termic se va situa in jurul valorilor normale, exceptand regiunile din sud-estul tarii, unde aceste valori vor putea fi depasite. In zilele cele mai calde, temperaturile maxime vor putea depasi 150C in sudul teritoriului. In centrul si nordul tarii, temperaturile minime pot cobori sub -200C. Normele climatologice ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre -1 si 80C, iar ale celor minime intre -11 si -10C. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale, exceptand areale din jumatatea nordica a tarii unde aceste valori pot fi depasite. Pe parcursul lunii temporar ninsorile pot fi asociate cu intensificari de vant in nordul si centrul tarii. Vor fi conditii de ceata si de producere a poleiului.
MARTIE: In unele regiuni din vestul tarii, temperaturile medii vor fi mai coborate decat in mod obisnuit, in regiunile sud-estice vor fi mai mari decat in mod obisnuit, iar in rest vor fi apropiate de valorile normale. Se asteapta atat zile care vor prezenta caracteristici de iarna, cat si zile frumoase de primavara. In zilele cu vreme frumoasa, valorile termice pot atinge 250C in sud-estul tarii. In noptile cele mai reci sunt posibile valori care pot sa scada sub –100C in depresinile din centrul si nordul tarii, favorizand producerea brumei si a inghetului la sol. Normele climatologice ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre 6 si 160C, iar ale celor minime intre -5 si 40C. Cantitatile de precipitatii vor avea tendinta spre excedent in cea mai mare parte a tarii. La inceputul lunii vor mai fi posibile ninsori.
APRILIE: Regimul termic va fi in general normal, exceptand regiunile din sud-vestul tarii, unde va fi mai rece decat in mod obisnuit. In zilele cu vreme frumoasa, valorile termice pot depasi 250C mai ales in sud-estul tarii. In noptile cele mai reci sunt posibile valori care pot sa scada sub 00C in depresiunile din centrul si nordul tarii, favorizand producerea brumei. Normele climatologice ale temperaturilor maxime sunt cuprinse intre 11 si 210C, iar ale celor minime intre -1 si 90C. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale. In majoritatea regiunilor sunt de asteptat ploi ce pot avea caracter de aversa insotite de descarcari electrice si intensificari de vant.

No comments: