Wednesday, January 30, 2008

Varianta ideală!

Tot mai mulţi “sudişti” lasă Valea Prahovei pentru Valea Jiului, atraşi de pârtiile mai bune şi preţurile mai mici.
S-a dus cu supremaţia staţiunilor de pe Valea Prahovei. Ro­mânii s-au săturat de aglomeraţie, lo­curi de parcare puţine, drumuri proaste şi preţuri mari la serviciile de cazare şi sunt din ce în ce mai tentaţi să vină la schi în staţiunile de pe Valea Jiului.
REORIENTARE. Primii care au făcut mutarea asta sunt schiorii din judeţul Argeş. “De la Piteşti nu faci mai mult de patru ore până la Straja. Drumul este foarte bun şi mi se pare că oamenii de aici, atât cabanierii, cât şi turiştii cu care schiez, sunt mult mai civilizaţi. Nu m-a înjurat nimeni pe pârtie că i-am tăiat calea. Am fost la Sinaia acum două săptămâni şi m-am speriat. Drumurile din oraş sunt groaznice. Am încercat să ajung la telegondolă, dar am renunţat din cauza gropilor şi m-am dus să schiez la Azuga. Acum am venit la Straja pentru că am vrut să fie linişte, să nu fiu sufocat de atâta puhoi de lume”, spune piteşteanul Andrei Nicolescu în vreme ce aşteaptă să urce în teleschi. A venit pe Valea Jiului cu “fetele” – soţia şi fetiţa – şi recunoaşte că nu se aştepta ca pârtiile de schi să arate atât de bine.
HAINE NOI. Angajaţii serviciului Salvamont Straja au pri­mit la începerea sezonului de schi echipament nou. Fiecare salvamontist a primit încălţăminte, îmbră­căminte, schiuri şi clăpari în valoare de aproape 10.000 de lei.

No comments: