Thursday, January 31, 2008

Taxa pentru munte!

Turiştii care doresc să ajungă cu maşina din Sinaia la Cota 1.400 vor trebui să plătească o taxă de ecologizare la intrarea în Parcul Natural Bucegi. În aceste condiţii, schiorii vor fi nevoiţi să folosească telegondola primăriei sau telecabina veche.Apariţia telegondolei la Sinaia nu a fost privită cu entuziasm de către schiori, care au observat imediat că instalaţia ar fi fost mult mai utilă dacă ar fi făcut legătura din oraş direct la Cota 2.000 sau dacă ar fi fost amplasată în Valea Dorului, acolo unde telescaunul celor de la Teleferic Prahova face cu greu faţă numărului mare de turişti.
PEDEAPSÅ. Pentru că sunt obraznici şi nu vor să folosească transportul pe cablu chiar din oraş, schiorii vor trebui să plătească o taxă de ecologizare care va fi impusă de Primăria Sinaia celor care vor să ajungă cu maşina la Cota 1.400. Decizia i-a înfuriat atât pe schiori, cât şi pe localnici, care sunt din ce în ce mai nemulţumiţi de felul în care arată staţiunea prahoveană. Edilul Vlad Oprea spune că valoarea taxei nu a fost stabilită încă, dar pe pârtii, la coadă la telescaun sau pe terasa de la cabana din Valea Dorului se vorbeşte că "birul" va fi de 100 ron. "Taxa are rolul de a descuraja accesul cu maşina pe munte şi o vom pune în aplicare abia după ce vom repara drumul care merge la Cota 1.400", a declarat primarul staţiunii.
BRAVO, APLAUZE!!! În urma ninsorilor căzute zilele trecute, stratul de zăpadă pe pârtiile din Valea Dorului depăşeşte un metru grosime. De asemenea, se poate coborî pe Carp până la Cota 1.400. Primăria Sinaia a reuşit să omologheze toate pistele de schi din staţiune, astfel că schiorii au şanse mult mai mici să se accidenteze sau să se rătăcească. Pe pârtia Scândurari a fost amenajat şi un snowpark imens.

No comments: