Friday, June 6, 2008

Cod galben pana maine seara

Avertizarea meteorologicã cod galben, transmis în urmã cu o zi, a fost prelungitã pânã vineri searã pentru 10 judete din vest si sud-vest, unde ANM anuntã în continuare ploi în averse, cantitãtile de apã putând depãsi izolat si 50 de litri pe metrul pãtrat.
ISTORIE. Ieri, Administratia Nationalã de Meteorologie a transmis o avertizare cod galben cãtre prefecturile din 20 de judete din vest, centru si nord - Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Hunedoara, Alba, Cluj, Sãlaj, Satu Mare, Maramures, Mures, Bistrita-Nãsãud, Sibiu, Harghita, Covasna, Brasov, Neamt, Suceava, Botosani si Iasi.
NOU. În 12 judete din centrul si nordul tãrii avertizarea meteorologicã cod galben a fost ridicatã, rãmânând valabilã pentru celelalte opt judete atentionate si fiind incluse alte douã judete din sud-vest, respectiv Gorj si Mehedinti. Astfel, judetele atentionate în continuare cu cod galben sunt: Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Sãlaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Gorj si Mehedinti. În aceste judete, meteorologii avertizeazã cã maine, între orele 9:00 si 21:00, va ploua în averse ce pot avea si caracter torential, vor fi fulgere si tunete, precum si intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În intervalul vizat, instabilitatea atmosfericã va fi accentuatã în vestul si sud-vestul tãrii, precum si în zona de munte, cantitãtile de precipitatii ar putea depãsi local 25-30 de litri pe metrul pãtrat si izolat chiar 50 de litri pe metrul pãtrat si vor fi conditii de grindinã.

No comments: