Monday, October 5, 2009

Proiecte de dezvoltare turisticã a statiunilor de pe Valea Prahovei

Secretarul de stat în Ministerul Turismului, George Nastasia, care a avut azi o întâlnire, la Sinaia, cu primarii si parlamentarii PD-L de pe Valea Prahovei, a afirmat cã în acest an au fost alocati 10 milioane euro pentru dezvoltarea infrastructurii de turism din aceastã zonã, în perspectiva organizãrii Festivalului Olimpic al Tineretului European din anul 2013.
Reprezentantul Ministerului Turismului sustine cã au fost alocati bani în special pentru realizarea de noi pârtii în Sinaia, Busteni si Azuga, precum si pentru sisteme de protectie a schiorilor pe pârtii.
În afara celor trei cunoscute statiuni, Ministerul Turismului a comandat un studiu de fezabilitate si de impact pentru dezvoltarea agroturismului în comuna Talea si pentru introducerea orasului Breaza în circuitul statiunilor balneoclimaterice, urmând ca anul viitor sã fie demaratã construirea unui complex balnear în acest oras.
Primarul orasului Azuga, Adrian Purcaru, a declarat cã investitiile de aici sunt avansate în ceea ce priveste dezvoltarea bazei turistice prin introducerea unor instalatii de producere a zãpezii artificiale pe sapte kilometri de pârtie si a unui sistem de semnalizare pentru protectia schiorilor pe pârtie. Investitia este în valoare de 2,5 milioane euro, fiind asiguratã în proportie de 98% de Ministerul Turismului.
Purcaru a mai afirmat cã anul viitor se vor face investitii pentru dezvoltarea turismului estival si pentru cresterea numãrului de locuri de cazare de la 700, câte sunt în prezent, la 1.500 pânã în 2013.
Primarul orasului Busteni, Emanoil Savin, sustine cã în aceastã statiune se vor investi, în urmãtorii patru ani, sapte milioane euro în infrastructura de turism si pentru construirea a douã noi pârtii. Suma alocatã de Ministerul Turismului în acest an este de 2,5 milioane euro, urmând ca restul banilor sã fie primiti esalonat pânã la sfârsitul anului 2012.
Savin a mai precizat cã în cursul acestei luni se va semna finantarea pentru o investitie din fonduri structurale în valoare de 5,2 milioane euro pentru proiectul turistic "Busteni, o statiune renãscutã".
La dezbaterea de la Sinaia au participat senatorul PD-L Georgicã Severin si proaspãtul deputat PD-L, Cristian Burlacu, care si-a anuntat astãzi plecarea din PNL.

No comments: