Friday, October 9, 2009

Vremea la munte

Sambata
Cerul va fi temporar noros, iar in cursul zilei vor fi ploi slabe in nordul Carpatilor Orientali si cu totul izolat in rest. Seara si noaptea nebulozitatea se va accentua in zona Carpatilor Occidentali, unde local va ploua. Ploile vor avea si caracter de aversa si vor putea fi insotite de descarcari electrice. Vantul va sufla slab si moderat, izolat cu usoare intensificari. Temperatura aerului va marca o scadere in zona Carpatilor Orientali si de Curbura, iar in restul zonelor montane variatiile vor fi nesemnificative fata de intervalul anterior.

Duminica
In Carpatii Occidentali, nordul Carpatilor Orientali si vestul Carpatilor Meridionali cerul va fi mai mult noros si pe arii din ce in ce mai extinse va ploua, iar cantitatile de apa vor putea depasi izolat 20 l/mp. In restul zonei montane cerul va prezenta innorari mai accentuate noptea cand izolat va ploua. Vantul va sufla slab si moderat, pe arii restranse cu intensificari. Temperatura aerului se va mentine la valori comparabile cu cele din intervalul anterior.

Luni
Vremea se va raci usor, cerul va fi mai mult noros si pe arii relativ extinse va ploua. La altitudini de peste 1800 m, spre dimineata vor fi conditii si de lapovita si ninsoare. Pe spatii restranse cantitatile de apa vor fi mai insemnate. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare.

No comments: