Wednesday, January 13, 2010

Lotul national de schi alpin pleaca azi in Austria

In goana dupa un loc care sa le dea dreptul de a participa la Jocurile Olimpice, componentii lotului national de schi alpin pleaca astazi in Austria. Dupa doua zile de antrenament, ei vor lua startul la cateva curse FIS. Cel mai greu program il va avea Ioan Nan. Dinamovistul este inscris in Cupa Europei si Cupa Mondiala. Ultima zi in care romanii se mai pot califica la Jocurile Olimpice de la Vanvoucer este 25 ianuarie. Bafta tuturor!

4 comments:

NASU said...

Se pare ca ¨NAGANO 1998¨ se repeta partial! Schioara alpina care a plecat cu delegatia Romaniei era accidentata si la primul antrenament oficial de coborare si-a anuntat accidentarea si imposibilitatea de a lua startul in competitia olimpica.Importanta a fost deplasarea la Jocurile Olimpice nu participarea ,nici chiar in spiritul olimpic enuntat de Pierre de Coubertin,
Sunt sportivi romani calificati la editia de anul acesta a Jocurilor Olimpice care isi conserva calificarea pana la plecarea delegatiei spre Canada?
Cat de pregatit tehnic,fizic si psihic pentru a lua startul la proba unde este calificat , este schiorul alpin Staicu Dragos?Sper din tot sufletul sa il vedem luand startul si sa ajunga la sosire clasandu-se pe un loc onorabil ,dar nu cu o parcurgere a traseului pentru a-i amenaja traseul urmatorului concurent …. derapat..... .Este timp pentru a tura motoarele pana la startul competitiei olimpice!!
Pe site-ul FIS sportivul Staicu apare cu doua starturi la proba de Super G in perioada 12-13 decembrie 2009, nereusind sa termine nici una din probe
Apoi apare inscris in perioada 12-15 ianuarie 2010 la concursul din cadrul Cupei Europei desfasurat la Potscherkofel. A luat startul la primul antrenament oficial ,dar nu ajunge la sosire!!A doua zi apare inscris ,dar nu ia startul!!Ar fi posibil sa fi renuntat la aceste starturi din Cupa Europei pentru a participa la Wengen in Cupa Mondiala ,unde pista de concurs este mai aproape de dificultatea partiei de la Vancouver?
Iubitorii schiului alpin din Romania asteapta sa il vada pe Dragos terminand proba de coborare si clasandu se pe un loc onorabil in aceasta proba unde este necesara o pregatire si o responsabilitate deosebita din partea celui care se prezinta la start.
FRSB si COSR isi pot lua responsabilitatea de al prezenta la startul probei de coborare pe un sportiv nepregatit corespunzator pentru o proba de viteza?Solicit antrenorului sa ii monteze frane sau o grebla pe cozile schiurilor.
Domnule Sorin Anghel stiu ca schiati si va pregatiti fizic inainte de inceperea sezonului de schi.As dori sa va provoc la un set de probe de control cu sportivul Staicu si merg pe reusita dumneavoastra!!
astept un raspuns in ziarul Jurnalul National
«  Nasu »

Bernadeta Szwagiel said...

Daca v-ati fi semnat comentariul, v-as fi raspuns si l-as fi publicat. (Sorin Anghel)

FLORE said...

nasule,se pare ca cineva ar trb sa-ti raspunda.imi iau acesta responsabilitate,deoarece sunt convins ca ,acest Sorin nu prea are cum sa ti clarifice nedumerirea.
Asadar,iti pot spune si imi sustin parerea ca atata timp cat avem sportivi clasati in primii 5oo schiori din lume,la oricare din proba ar fi ea,este un rezultat bun pentru COSR SI FRSB.DACA I-AI INTREBA PE RICARE DIN EI INAINTE DE A FI CALIFICAT VREUN SPORTIV,TI AR RASPUNDE CA AR FACE ORICE SA SE CALIFICE SI SA PARTICIPE FARA NIKIUN FEL DE PRETENTIE LA REZZULTATE IN CADRUL COMPETITIEI DE LA J.O.
DUPA CE SE VAD CU SACII IN CARUTA,INCEP SA DEA CU TOT FELUL DE MIJLOACE IN EI.CUM AR FI SI ACEST FENOMEN SORIN ANGHEL. ASA CA SUNT CONVINS CA ORICARE IUBESTE SPORTUL DE IARNA,SI CUNOSTE CEEA CE INSEAMNA SCHIUL ALPIN DE PERFORMANTA IN ROM. , INTELEGE CE GREU ESTE SA TE CALIFICI PT. J.O.

DACA ITI MAI POT LAMURII CEVA,O VOI FACE ORI DE CATE ORI VOI FI SOLICITAT SI PROVOCAT.SPUN PROVOCAT CA SUNT DERANJAT SA VAD CAT DE USOR VA ESTE SA VORBITI DESPRE SPORTIVII PE CARE II MAI AVEM IN TARA,SPORTIVI CARE SE PREG NUMAI EI STIU CUM.

Anonymous said...

Bravo Florica , zi'le astora pe fata .. ca ei cred ca schiul este un joc pe calculator , cum joaca Sorinel Anghel Pustiu !!!! Respect pentru Staicu