Wednesday, January 13, 2010

Parîng, garantat 100%

La Sinaia a fost reparat telescaunul ce se defectase în week-end. Cele mai bune condiţii de schi se găsesc însă în Masivul Parîng, acolo unde instalaţiile de transport pe cablu funcţionează de dimineaţa şi până seara.

În vreme ce la Straja se poate schia numai pe pârtia Slalom, de unde www.jurnalul.ro transmite imagini live, în staţiunea Parîng, situată tot pe Valea Jiului, lucrurile stau mult mai bine. Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti îşi desfăşoară acum cursul de schi pe muntele din judeţul Hunedoara, astfel că toate instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale. În plus, în staţiune se mai găsesc şi angajaţi ai armatei şi ai serviciilor secrete, aflaţi şi ei în stagii de pregătire.

AGLOMERAŢIE CA ÎN WEEK-END
"Alţii stau şi se uită la cer, aşteptând să ningă, în vreme ce la noi nu sunt probleme cu zăpada. Stratul este bine tasat şi nu există pericolul ca cineva să-şi strice schiurile. Se schiază ca într-o zi de week-end. Sunt cam 200 de schiori pe pârtiile din Parîng. Numărul acestora se va dubla cu siguranţă la sfârşitul săptămânii, mai ales că sunt aşteptate şi ninsori. În plus, suntem singura staţiune din această parte a ţării unde se pot practica sporturile de iarnă", a declarat Dumitru Bârlida, şeful salvatorilor montani din Masivul Parîng. Accesul în staţiune se face numai cu telescaunul, preţul unei călătorii fiind de 12 lei. Cine vrea să plătească dus-întors scoate din buzunar 15 lei. Se poate schia pe pârtiile Subtelescaun, până la pilonul 17, acolo unde se află staţia intermediară, Slima şi A, ultima fiind situată chiar în faţa cabanei UNEFS şi având şi instalaţie de nocturnă.

DOAR UN PRAF
Ninsoarea de ieri nu a schimbat deloc lucrurile în staţiunile de pe Valea Prahovei. S-a mai depus un strat de un centimetru, care n-a făcut altceva decât să îmbrace totul în alb. La Sinaia, stratul de zăpadă pe pârtia din Valea Dorului măsoară 20 de centimetri. Vestea bună este dată de Teleferic Prahova, care a reuşit să repare telescaunul ce s-a defectat în week-end. Cele mai puternice ninsori au căzut în nordul Moldovei şi în Maramureş, astfel că la sfârşitul acestei săptămâni pârtiile de la Şuior, Mogoşa, Cavnic, Borşa, Cârlibaba şi Vatra Dornei vor fi deschise.

2 comments:

Anonymous said...

Inca o data de ce nu scri despre ranca ????
SE SCHIAZAAAA SI INCA SUPER BINE !!!

http://pensiuniranca.blogspot.com/2010/01/turistii-au-stat-la-coada-pentru-schia.html

Bernadeta Szwagiel said...

sorin.anghel@jurnalul.ro
da-mi un email, te rog