Wednesday, January 20, 2010

Staicu a terminat prima cursa din acest sezon

Campionul national la Slalom Urias, predeleanul Dragos Staicu a reusit astazi sa termine prima sa cursa din actualul sezon competitional. Schiorul care va reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de la Vancouver in proba de Coborare s-a clasat pe locul 18 (134 p FIS) la Super G-ul care s-a tinut la Caspoggio - Italia. Romanul a avut o intarziere de 5 secunde si 10 sutimi fata de suedezul Jan Sedlac, castigatorul cursei. Dragos Staicu a dorit sa-si exprime punctul sau de vedere dupa accidentul de luni , atunci cand a avut o intarziere de peste 14 secunde fata de castigatorul antrenamentului oficial, acolo unde a fost invins de catre un schior in varsta de 45 de ani. "Anul trecut am avut intarziere mai mari la primul antrenament decat cele de luni. La aceste antrenamente eu imi fac linia. La cursele de ieri am iesit inainte de ultima poarta deoarece penalitatea este foarte mare si nu vreau sa-mi stric punctele. La prima cursa am ocolit sosirea, iar la a doua am iesit inainte de ultima poarta, ca sa vad cu ce timp terminam. Am venit la o secunda si 60 de sutimi fata de castigator si am facut bine ca nu am terminat pentru ca penalitatea era mare. Cursele acestea au fost doar un antrenament pentru mine. Eu si Ioan Nan trebuie sa ne dam silinta ca la Vancouver sa invingem niste schiori mediocri. Asta e valoarea schiului masculin din Romania in momentul de fata. Cursele pot sa le termin pe toate, dar degeaba fac acest lucru daca nu reusesc sa fac puncte. Nu am posibilitatea sa iau 40 de starturi pe an, asa ca la fiecare sedinta tehnica calculez penalitatea si daca daca merita sau nu sa trec linia de sosire. Cursele acestea au fost pentru mine un antrenament foarte bun, primul si singurul inaintea Jocurilor Olimpice", a declarat schiorul legitimat la AS Schi Club Predeal. Staicu a avut cuvinte de lauda la adresa lui Walter Mayerl, schiorul in varsta de 71 de ani pe care a reusit sa-l invinga la antrenamentul de luni. "Merge in Cupa Mondiala Citadina, este un om extraordinar, mai ales ca noi am mers prin acelasi traseu pe care l-au parcurs fetele in urma cu cinci zile la Cupa Europei."
La cel de-al doilea Super G al zilei, Dragos Staicu a abandonat, desi aseara spunea ca isi propune sa termine ambele curse.

6 comments:

flore said...

bravo Staicule,eu te-nteleg...bafta tata

jon said...

bravo baietiiiiiiiiiiii

Anonymous said...

ce faci ACHIRILOAIE ti-a revenit glasul dupa spectaculoasa cursa de la Zagreb.

Anonymous said...

nicolae, ce obiectiv are staicu? tot ultimu?

flore said...

sa defileze la deschidere.si daca poate sa obtina un loc mai onorabil decat cel pe care l am obtinut eu.dar cred ca ,calificare e deja un rezultat bun

Anonymous said...

nu uita de haine si diurna Florica :))))))