Sunday, December 16, 2007

Inaugurare degeaba

La Sinaia s-a marcat ieri deschiderea sezonului de schi chiar dacă nu s-a schiat. În schimb, a fost inaugurată telegondola, deşi lucrările nu au fost terminate încă.
Ghinion mare la Si­naia. Des­chi­de­rea sezonului de schi a avut loc într-o zi în care nu s-a putut schia. Dar, a fost inaugurată telegondola aflată la Cota 1.006 şi s-a organizat un concert în parcul din faţa cazinoului.

DE RÂS. Aşteptat la marele eveniment, premierul Călin Popescu Tăriceanu a preferat să rămână la Bucureşti. În lipsa prim-ministrului, telegondola a fost inaugurată de edilul staţiunii prahovene, care a avut-o alături pe Daniela Doppelmeyr, sora lui Michael Doppelmeyr, proprietarul societăţii care a produs instalaţia de transport pe cablu. “Prin această inaugurare marcăm practic deschiderea sezonului de schi la Sinaia”, a declarat primarul. Pentru că probele tehnice nu au fost încă efectuate, iar ISCIR nu a dat avizele de funcţionare, telegondola a fost pornită cu un generator de curent electric angrenat de un motor Diesel. Din acest motiv, cablul nu a putut atinge o viteză mai mare de un metru pe secundă. În plus, nici accesul publicului la instalaţie nu a fost permis. În plus, la staţia de sosire există un peron provizoriu din lemn, nu unul din beton, aşa cum ar fi normal. Pentru că instalaţiile de transport pe cablu de la Cota 1.400 spre Cota 2.000 nu au funcţionat din cauza vântului care a suflat cu putere, nimeni nu a putut schia ieri la Sinaia.

Azuga
Firma Romenergo a inaugurat ieri la Azuga o telegondolă marca Leitner, amplasată pe locul în care anul trecut se afla telescaunul construit înainte de Revoluţie. Pentru că personalul angajat pentru întreţinere şi administrare nu stăpâneşte foarte bine instalaţia, accesul publicului va fi permis abia sâmbăta viitoare. Până atunci se vor efectua probe. Pârtia Kalinderu din Buşteni a fost singura de pe Valea Prahovei unde s-a putut schia în condiţii civilizate. Telescaunul a funcţionat la capa­citate maximă, iar turiştii s-au declarat mulţumiţi de calitatea zăpezii. În apropiere de staţia de jos a instalaţiei de transport pe cablu a avut loc şi un concurs de escaladă. “M-am dus la Sinaia, dar bătea vântul şi n-am putut să ajung în Valea Dorului. M-am oprit la Buşteni şi nu îmi pare rău deloc”, a declarat Mihaela Runciu, o schioare venită din Bucureşti pentru a se bucura de zăpada de pe Valea Prahovei. Chiar dacă a fost aglomerat, în Poiana Braşov s-a schiat destul de bine, mai ales că în noaptea de vineri spre sâmbătă a nins. Seara, a funcţionat şi nocturna de pe pârtia Bradul.

1 comment:

Anonymous said...

Sambata in Poiana Brasov toti au vrut sa schieze inclusiv cei mai putini initiati. Au insistat sa urce pe Postavaru probabil si pentru ca nu toate partiile pentru incepatori au fost deschise. Exemplu partia Stadion al carei teleschi nu a functionat. Chitra rau, Copos asta.