Wednesday, December 12, 2007

MAGIA IERNII LA SINAIA

Magia iernii se dezvăluie ochiului la poalele munţilor Vârful cu Dor, Furnica şi Piatra Arsă, începând cu ziua de sâmbătă, 15 decembrie 2007, ziua anuală a deschiderii sezonului de iarnă, orele 12,00 la Cota 998.
Primăria Sinaia şi TVR2 dau startul sezonului turistic montan prin inaugurarea unui nou obiectiv turistic de importanţă naţională şi printr-un spectacol cu iz de poveste, unde purtătorii de tradiţii vor coborî din munţi pentru a-şi da întâlnire cu oaspeţi de seamă adunaţi în faţa clădirii boiereşti - Cazinoul din Sinaia.
Sinaia este una dintre cele mai frumoase staţiuni montane din România. Originile religioase, tradiţionale şi monarhice ale urbei montane fac din Sinaia un pitoresc peisaj ce îmbină frumuseţea naturii cu cea a artei arhitecturale şi cu magia sărbătorilor de iarnă. Aerul tare de munte şi magia vizuală a peisajului sunt trăite numai în mijlocul naturii, unde mănuşile se lipesc jucăuş de barele de metal ale gondolelor.
Construcţia telegondolei din Sinaia este un prim pas al proiectului dedicat dezvoltării turismului din Valea Prahovei. Telegondola are o capacitate de transport de 1.700 de persoane pe oră şi va parcurge traseul dintre cartierul Furnica şi Cota 1400 în numai cinci minute. O primă călătorie cu telegondola se va face chiar în timpul ceremoniei de inaugurare.
Povestea montană se continuă într-un decor arhaic şi modern deopotrivă. Nimic nu este ales întâmplător!
Printre cei prezenţi la povestea noastră amintim de: TIBI SCOBIOLA BAND, SISTEM, 3REI SUD EST, SANDRA şi lista continuă. Intreagul fir epic al poveştii este susţinut de sunet, lumini, efecte vizuale proiectate pe ecrane, efecte pirotehnice şi focuri de artificii.

4 comments:

Alexandru said...

De ce nu amintiti de infrastructura dezastruoasa din Perla, de faptul ca se sta la coada ca in anii pre-decembristi pt a folosi apoi instalatiile de cablu cu preturi care sfideaza bunul-simt, avand in vederea slalomul printre pietre pe care trebuie sa-l faci cand cobori o partie, sau ca instalatia noua pleca din usa d-lui Tuca?

Intrebari retorice, normal. Noroc ca exista si alte statiuni dar mai ales alte tari cu statiuni decente.

Bernadeta Szwagiel said...

Salut. Cred ca trebuie sa citesti articolul din link-ul de mai jos. http://www.jurnalul.ro/articole/111346/ofensiva-nordului

Anonymous said...

Aerul tare de munte si magia se cam duc naiba cand stai doua ore sa urci cu telecabina facuta in anii 60... apoi te tarasti in valea dorului in telescaunul de pe vremea bunicii... si te costa o zi de dat pe o partie de 500m lungime mai mult decat te costa in Austria pe un domeniu de sute de km de partii... Ca sa nu mai punem la socoteala faptul ca asa zisele sarbatori vor paraliza practic traficul pe valea prafovei (oops, prahovei) asa cum au facut-o in ultimii ani...

Anonymous said...

vai ce post de prost gust. fii atent ca la basko (in bulgaria) cu ocazia deschiderii a inca cateva instalatii noi vor fi invitati janica kostelic si marc girardelli. astia nu canta. se da pe skiuri.