Friday, December 7, 2007

Postăvaru, 100% garantat

Ultimele două zile au adus ninsori puternice în Poiana Braşov. În aceste condiţii, este de aşteptat ca la sfârşitul acestei săptămâni sute de schiori să vină pe pârtiile din Masivul Postăvaru.
Poiana Braşov, capitala sporturilor de iarnă din România! Da, este cât se poate de adevărat! După ninsorile din această săptămână, pârtiile din Masivul Postăvaru se prezintă excelent.
AMĂNUNTE. Jos, în staţiune, stratul de zăpadă ajunge la 50 de centimetri grosime, în vreme ce în partea superioară a domeniului schiabil se poate schia pe un strat ce depăşeşte un metru. Ana Teleferic a anunţat că vor fi puse în funcţiune toate instalaţiile de transport pe cablu, inclusiv telegondola Postăvaru Express. În plus, seara va fi pornită şi nocturna de pe pârtia Bradul. “Din punctul nostru de vedere, suntem gata, adică pregătirea pârtiilor a fost realizată. Nu răspundem, în schimb, de numărul mic de parcări şi de accesul în staţiune, unde cu siguranţă vor fi probleme din cauza numărului mare de turişti care vor veni la sfârşitul săptămânii la munte”, a declarat Ioan Rufa, directorul Ana Teleferic.
TRASEU. Turiştii care vor să ajungă în staţiunea braşoveană trebuie să ţină cont că drumul dinspre Râşnov este blocat în continuare, din cauza unor arbori care au căzut peste carosabil. Din acest motiv este recomandat să folosiţi şoseaua care urcă din Braşov în Poiana Braşov.
PREMIERĂ. Pe pârtiile din Predeal, stratul de zăpadă are o grosime de 70 de centimetri. Teleferic Prahova lucrează în continuare la montarea unui teleschi modern pe Clăbucet. În aceste condiţii, va funcţiona doar telescaunul, astfel că pistele Cocoşul şi Subteleferic vor fi cele mai solicitate. Ninsorile au fost atât de puternice, încât se va putea schia chiar şi la Pârâul Rece, Bran şi Moeciu. Cei care preferă peisajele sălbatice şi zăpada nebătută pot merge la Săcele, pentru a se distra pe pârtia Bunloc. Pentru prima oară în acest sezon, pârtia Kalinderu din Buşteni va fi deschisă şi pentru schiori. Chiar dacă la Azuga a nins atât de mult încât copacii au căzut pe DN1 sub povara zăpezii, condiţiile de schi sunt limitate. Lucrările la telegondolă nu au fost încheiate, astfel că va funcţiona doar teleschiul de pe pârtia Sorica-Sosire. Cine alege Sinaia îşi asumă riscuri enorme. În Valea Dorului a nins foarte mult, dar din cauza vântului puternic este posibil ca telecabina să nu poată ajunge la Cota 2.000.
DEZVOLTARE. Printr-un proiect în valoare de un milion de euro, staţiunea Băile Şugaş, aflată în apropiere de Sfântu Gheorghe, va suferi schimbări importante. Proiectul de reabilitare şi dezvoltare include modernizarea drumului de acces, a sistemului de canalizare şi apă potabilă, a staţiei de epurare, dar vor fi refăcute şi străduţele dintre vile. Se doreşte modernizarea pârtiei actuale de schi şi amenajarea uneia noi pentru copii şi începători. Totodată, autorităţile vor să construiască o bază sportivă, care va include şi un teren de minigolf, şi unul de tenis. De asemenea, vor fi reabilitate mofetele şi băile calde, dar şi izvoarele de apă minerală care nu sunt incluse în proiectul “Drumul Apelor Minerale”.

No comments: