Inaugurat la 24 decembrie 2007, în Ajunul Crăciunului, în acelaşi timp cu finalizarea celor mai importante lucrări la Ice Hotel, sezonul Sărbătorilor de Iarnă la Bâlea Lac a fost extrem de încărcat, mii de turişti, din ţără sau străinătate, preferând să-şi petreacă aici câteva zile sau doar câteva ore, încercând astfel experienţe şi trăiri din cele mai inedite. Fie că au avut doar curiozitatea de a vizita Ice Hotel, sau au dorit chiar să–şi testeze rezistenţa la „rece”, optând pentru cazare în camerele ineditului obiectiv, fie că au venit pentru o partidă de schi sau snowboarding, ori pentru a admira minunatele peisaje din zonă şi a se bucura de puţină linişte, turiştii sosiţi în ultima perioadă la Bâlea Lac au avut parte de momente de vis. Petrecerile de Crăciun, desfăşurate la Ice Hotel sau Cabana Bâlea Lac, serile Ice Party acompaniate de muzică de diverse genuri şi băuturi mai mult sau mai puţin exotice, servite în celebrele pahare de gheaţă, petrecerea Revelionului 2008, cu mâncăruri şi băuturi din cele mai sofisticate, evenimentele organizate cu prilejul sărbătorilor de Bobotează sau Sf. Ioan, toate au constituit evenimente ce au transformat „locaţia” Bâlea Lac într-un veritabil „pol al distracţiei”.
La fel ca şi în sezonul trecut, unul dintre reperele principale ale Proiectului de Marketing Turistic „Ice Hotel” Bâlea Lac este biserica de gheaţă. Astfel, în imediata apropiere a Ice Hotel, a fost construită şi în această iarnă, micuţa bisericuţă, ce începând de duminică 13 ianuarie, va fi deschisă publicului. Cu acest prilej, biserica va fi sfinţită de reprezentanţii câtorva culte de la noi din ţară (Biserica Romano Catolică si Biserica Evanglelică şi-au confimat deja participarea la eveniment), după acest moment aici putând fi organizate diverse evenimente religioase (rugăciuni, botezuri, cununii etc), cu participarea credincioşilor şi slujitorilor oricăror biserici şi culte doritoare. Accesul în biserica de gheaţă este gratuit.
Cum era şi normal, având în vedere tema proiectului din acest an (Ice Galaxy), dintre denumirile camerelor Ice Hotel nu putea să lipsească JUPITER.
Gigantul sitemului nostru solar, Planeta Jupiter ar putea cuprinde cel puţin 1.300 corpuri cereşti de mărimea Terrei. La ecuator măsoară 142.800 km şi face o rotaţie în jurul exei sale în 9 ore şi 50 minute. Dar durata unui an pe Jupiter corespunde cu 11,9 ani tereştri. O întreagă familie de sateliţi naturali – 16 la număr – îl urmează în călătoria lui prin spaţiu. Ganymede cu cei 5.262 km diametru este cel mai mare satelit natural din sistemul nostru solar. Leda este cel mai mic satelit a lui Jupiter, are doar 25 km diametru are şi un “satelit pizza” pe numele lui Io. Vulcanii ctivi de pe Io aruncă în atmosferă sulf lichid conferindu-i culori vi cu nuanţe de galben-oranj. Din 1973 Pioner 10 a transmis primele fotografii ale planetei. De atunci a mai fost observat de Pioner 11, un an mai târziu, de sondele spaţiale Voyager 1 şi 2 (1979), de sonda spaţială Galileo (1995) care a şi plasat pe orbita lui Jupiter o sondă.
Jupiter la români si Zeus în mitologia greacă are divinitatea supremă, părintele zeilor şi al oamenilor, zeul cerului „adunătorul de nori”, al luminii, al ploi, fulgerelor şi tunetelor. Era fiul Rheei şi al lui Cronos pe care l-a detronat. Imediat i-a alungat pe titani din cer şi a înlăturat dinastia zeilor olimpieni. Zeus este cel mai puternic dintre olimpieni, este stăpânul suprem al oamenilor şi al zeilor. Era fiul cel mai mic a lui Cronos şi al Rheei. Ca să-l scape de urgia tatălu său care-şi înghiţea pe rând copii imediat după ce se năşteau, Rheia l-a ascuns pe Zeus trimiţâdu-l în Creta, acolo l-au îngrijit nimfele până a crescut mare, Zeus a pus apoi la cale cu ajutorul Geei şi a lui Metis detronarea tatălui său. După ce l-a silt pe Cronos să-şi verse copii înghiţiţi, Zeus împreună cu fraţii săi reîntorşi la viaţă i-a declarat război tatălui său. Fraţii lui – Titanii – l-au ajutat în această înfruntare, lupta a durat 10 ani şi s-a sfârşit cu victoria Olimpienilor. Zeus a devenit stăpânul universului. I-a dăruit Lumea subpământeană fratelui său Hades iar măriile şi oceanele lui Poseidon. Pentru sine a păstrat pământul. Din numeroasele sale căsătorii (cu zeiţele Metis, temis, Eurinome, Ceres ş.a.) şi cu multe frumuseţi muritoare au rezultat Atena, Afrodita, Apolo, Artemis, Ares, Hefastos dar şi legendarul Hercules iniţial muritor ridicat totuşi în Olimp ca urmare a succeselor sale în cele „12 munci” la care a fost supus. Din perioada homerică, lui Zeus îi sunt conferite şi atribuite sociale: zeu al dreptăţi, al ordinii stabile ş.a. Dar aşa cum preciza Hesiod „nici-un muritor n-ar fi în stare să numere zeii grecilor”.
Cei ce doresc să urce la Bâlea Lac, în inima Masivului Făgăraş, trebuie să stie că aici stratul de zăpadă măsoară peste doi metri, singura cale de acces în zonă fiind telecabina de la Bâlea Cascadă. Pentru informaţii suplimentare sau rezervări, puteţi accesa www.balealac.ro, www.icehotel.ro, sau puteţi suna la numărul de telefon 0745-072.602, Cabana Bâlea Lac.
Wednesday, January 9, 2008
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment