Tuesday, July 22, 2008

Rutierul Oscar Pereiro a fost transportat în Spania, unde va fi operat

Rutierul spaniol Oscar Pereiro, care a cazut violent in timpul unei coborari in cadrul celei de-a 15-a etape a Turului Frantei, a fost externat din Cuneo, pentru a fi transportat cu avionul in Spania, unde va fi operat de urgenta.
Castigatorul editiei din 2006 a Turului Frantei a suferit o fractura cu deplasare a umarului stang si va fi supus unei interventii chirurgicale în cel mai scurt timp.
Rutierul echipei Caisse d'Epargne a basculat peste o bariera de securitate in timpul coborarii de la Col Agnel, in Alpi, si a cazut mai multi metri in afara drumului, facandu-i pe cei prezenti sa se teama pentru cateva momente de consecinre mai grave.
Pereiro ocupa in momentul caderii locul 15 in cursa, la o distanta de 6 minute si o secunda de liderul de atunci, Cadel Evans.
Oscar Pereiro a castigat Turul Frantei in 2006, ca urmare a declasarii americanului Floyd Landis.
Accidentul s-a produs in prima etapa alpina a Turului Frantei, desfasurata pe teritoriul Italiei, intre Embrun si Prato Nevoso.
La sosirea in Spania, rutierul a declarat ca s-a temut pentru propria viata. "Am crezut ca voi muri si unicul lucru pe care mi-l doream era sa nu simt nimic, sa fiu inconstient cand voi atinge pamantul. Sunt bucuros sa mai fiu inca in viata. Circumstantele m-au salvat, faptul ca nu am ramas paralizat de frica, ci m-am intors astfel incat sa cad pe casca, inainte sa ating pamantul cu spatele. Medicii mi-au spus ca 90 la suta dintre persoanele care s-ar fi aflat intr-o situatie similara ar fi ramas pe viata in scaun cu rotile", a afirmat Oscar Pereiro.
Rutierul spaniol a declarat forfait pentru Jocurile Olimpice de la Beijing si nu va mai concura in acest sezon, din cauza accidentarii suferite.

No comments: