Monday, July 28, 2008

Una dintre turistele coborâte de pe Valea Vaserului este suspectã de meningitã

Una dintre turistele care au fost coborâte, luni, de pe Valea Vaserului, unde aproape două sute de persoane au rămas blocate sâmbătă, este suspectă de meningită, ea fiind luată de un elicopter şi dusă către o unitate medicală.
Viceprimarul din Vişeu de Sus, Oliver Baranyi, a declarat, azi, că turista este din Belgia şi a fost coborâtă de pe munte luni. Ea este suspectă de meningită.
Coordonatorul medical al celulei de criză de la staţia CF Vişeu de Sus, unde sunt aduşi turiştii, medicul Alexandru Deac, a declarat că turista din Belgia este suspectă de meningită, dar nu este în stare gravă/ Ea a fost preluată de un elicopter, după ce i s-a acordat primul ajutor la Vişeu de Sus, şi dusă către Târgu Mureş sau Cluj-Napoca, medicilor nefiindu-le comunicată destinaţia.
Potrivit medicului citat, printre turiştii coborâţi mai sunt două sau trei persoane cu afecţiuni mai vechi şi care nu au reuşit să îşi continue tratamentele medicale, însă au doar probleme de sănătate minoră.
De asemenea, la Vişeu de Sus s-a mai acordat ajutor medical unei persoane care suferă de flebită, iar alta a coborât având o contuzie uşoară.
Autorităţile spun că într-o oră toţi turiştii vor fi coborâţi de pe Valea Vaserului, inclusiv echipele de intervenţie.
Operaţiunile de salvare a turiştilor blocaţi de sâmbătă pe Valea Vaserului au fost reluate, luni, înainte de ora 10.00, după ce duminică seara au fost sistate din cauza întunericului.
Aproape două sute de turişti care intenţionau să coboare, sâmbătă, cu Mocăniţa au rămas izolaţi pe Valea Vaserului, după ce, din cauza viiturilor, a fost ruptă calea ferată în mai multe locuri.

No comments: