Thursday, July 24, 2008

Sprijin pentru performantã în artã si sport

Peste 900 de tineri care doresc sã facã performantã în domeniile artei si sportului s-au înscris la a treia editie a programului "Pot ajuta?".
În domeniul sportului, categoriile pentru care au fost trimise aplicatii sunt karate, dans sportiv, tenis de câmp, atletism, înot, schi, gimnasticã aerobicã, judo, sah, aeromodelism, spadã, etc. În domeniul artei, s-au trimis aplicatii pentru muzicã, arte plastice, etnografie si dans popular, percutie sau coregrafie-balet. În total au fost trimise 221 de aplicatii, din partea unor tineri sportivi sau artisti cu vârste între 8 si 18 ani, din 32 de judete.
"Fatã de editiile precedente, anul acesta am lansat cel de-al doilea domeniu în care premiem performanta - arta. De asemenea, am alocat fonduri importante pentru derularea programului si pentru a acorda sponsorizãri mai multor tineri talentati. Familiile acestor copii investesc sume foarte mari în pregãtirea lor, iar lipsa resurselor financiare rezultã foarte clar din fondurile totale solicitate. Mã bucur cã astfel, eforturile noastre vor rãsplãti un interes atât de mare din partea unor tinere sperante", a declarat Zsolt Szalay, reprezentant al MOL România, organizatorul programului.
Asociatia pentru Performantã si Culturã si MOL România au lansat, pe 6 iunie, programul de responsabilitate socialã ''Pot ajuta?'' - program de promovare a talentelor, care urmãreste sprijinirea tinerilor cu rezultate foarte bune prin finantarea deplasãrilor la competitii, antrenamente, tabere de antrenament, cantonamente, concerte, tabere de profil, cursuri, expoziþii sau prin asigurarea materialelor de care au nevoie pentru dezvoltarea si continuarea carierei în conditii optime.
În perioada urmãtoare, juriile specializate în cele douã domenii vor desemna câstigãtorii programului. Juriul sportiv este compus din atleta Violeta Beclea Szekely - presedinte, prezentatorul TV Cosmin Cernat, gimnasta Simona Amânar, antrenoarea în natatie Doina Sava si multiplul campion la motociclism Tiberiu Troia. Juriul artistic este format din pianistul Daniel Goiti - presedinte, lector doctor în muzicã Erich Türk, artistul plastic Adriana Elian, romancierul Corin Braga, decan al Facultãtii de Litere din Cluj si tenorul Nicolae Dãian.
Organizatorul programului a pus la dispozitie 60.000 de euro pentru a acoperi valoarea echipamentelor sportive, a instrumentelor muzicale si a costurilor de transport pentru tinerii performeri. Câstigãtorii vor fi anuntati în scris pânã la 15 august, iar numele lor vor fi publicate pe site-urile www.molromania.ro si www.performanta-cultura.eu, în 29 iulie.

No comments: