Reprezentanţii Ocolului Silvic Sinaia şi ai Parcului Naţional Bucegi au identificat 13 urşi care coboară de obicei din pădure în oraş în căutarea hranei, în zona dintre staţiune şi Cota 1.400, acesta fiind un prim bilanţ al unei operaţiuni ce se va finaliza cu mutarea animalelor în rezervaţii.
Potrivit lui George Vasile, responsabilul cu vânătoarea al Ocolului Silvic Sinaia, ursii-problemă vor fi identificaţi şi fotografiaţi, pentru a fi monitorizaţi, până la eventuala mutare într-un areal de rezervaţie.
"Localnicii din Sinaia sau din împrejurimi au parte din ce în ce mai des de întâlniri cu ursii. Fără să realizeze la ce riscuri se expun, unii continuă să se apropie de animalele sălbatice, pentru o filmare sau fotografie cât mai reuşită. Nu am reuşit să-i convingem nici cu vorba bună şi nici cu amenzile şi în aceste condiţii am hotărît să mutăm animalele problemă care coboară în oraş, în rezervaţii izolate, aflate la mare distanţă de Valea Prahovei. Primul pas este monitorizarea urşilor pentru identificarea exemplarelor potenţial periculoase", a declarat George Vasile, responsabilul cu vânătoarea de la Ocolul Silvic Sinaia.
Vasile a mai precizat că în jurul staţiunii Sinaia trăiesc peste 50 de urşi, iar acţiunea se va încheia duminică, atunci când se va afla numărul total al urşilor-problemă care trebuie tranchilizati şi mutaţi în rezervaţii.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment