Sunday, October 11, 2009

Turistul rãnit, blocat în Muntii Mehedinti, a fost coborât în sigurantã de salvatori

Turistul rãnit care a rãmas blocat, ieri, într-o capcanã pentru ursi din Muntii Mehedinti a fost coborât în sigurantã de salvatori, dupã o operatiune care a durat peste zece ore.
Salvatorii plecati ieri dupã-amiazã în cãutarea turistului care a sunat la 112 sã anunte cã este rãnit si blocat pe crestele Muntilor Mehedinti au reusit sã îl aducã pe bãrbat la baza muntelui, în noaptea de sâmbãtã spre duminicã.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Mehedinti, tânãrul, în vârstã de 23 de ani, a fost gãsit în Cheile Tasnei, la Pietrele Albe, în Masivul Domogled.
Tânãrul le-a povestit salvatorilor cã este student la Geografie si cã fãcea drumetii pe munte, el trecând printr-o întâmplare similarã si în Muntii Bucegi, când a fost salvat tot de salvamontisti.
Conform sefului Salvamont Caras Severin, Valentin Balaban, operatiunea de salvare a fost una extrem de dificilã, salvamontistii fiind nevoiti sã tragã salve pentru a-l localiza pe tânãr.
"El a stiut tehnica resorturilor si a reusit sã se salveze singur din capcana de ursi, pânã sã ajungem noi la el, dar nu a rãmas pe loc asa cum i-am comunicat noi, ci a plecat în altã directie si s-a rãtãcit din nou", a explicat Balaban.
El a spus cã starea turistului este bunã, acesta primind îngrijiri medicale la picior de la medicii de pe ambulantã.

1 comment:

Vali Cerna said...

Este adevarat se intimpla multe accidente dar traseele turistice au marcaj bunm si uneori sintem vinovatii ca nu le respectam.