Saturday, November 28, 2009

Eva Tofalvi a ratat startul sezonului

Vesti nu foarte bune din Suedia. Mai intai trebuie sa spunem ca si la ei sunt probleme cu zapada, nu doar in Romania. Astazi, la Idre, s-a desfasurat prima etapa din cadrul Cupei IBU la biatlon. Este practic, incalzirea inaintea Cupei Mondiale al carui debut va fi saptamana viitoare, tot in Suedia, dar la Oestersund. Numai ca nici acolo nu e zapada si se discuta chiar despre o anulare a primei etape.
Pentru noi, cea mai importanta stire care vine de la Idre este legata de Eva Tofalvi. Normal! Numai ca vestea nu e legata de vreun rezultat de-al sportivei antrenate de Marton Simon. Biatlonista de la SC Miercurea Ciuc nu a concurat astazi din motive medicale. "A facut o infectie, o punga de puroi, pe una dintre fese si nu a putut lua startul. Totul este de la o injectie. Nu este nimic grav, dar n-a putut concura si nu o va face nici maine. Nu trebuie sa ne speriem. Ea va concura in Cupa Mondiala", a explicat Puiu Gaspar, secretarul general al Federatiei Romane de Schi si Biatlon. Acesta este prezent zilele acestea in Suedia, fiind insotit si de catre Gheorghe Mihoc, presedintele FRSB.
In lipsa Evei, Mihaela Purdea, de la CSAM Bucegi Predeal, a obtinut cel mai bun rezultat pentru delegatia Romaniei. Ea s-a clasat pe locul 28, avand o intarziere de doua minute, 8 secunde si o zecime fata de castigatoarea cursei, nemtoaica Juliane Doll. Mihaela a nimerit toate tinta la tragerea culcat, insa a ratat de trei ori atunci cand a intrat in poligon pentru tragerea din picioare.
Alexandra Stoian a facut doua ture de penalizare, cate una dupa fiecare tragere, si s-a clasat pe locul 48, avand o intarziere de 47 de secunde si 60 de sutimi fata de Mihaela Purdea. Reka Ferencz a venit pe locul 52, a ratat o singura tinta, la tragerea din picioare, avand o intarziere de 12 secunde si 20 de sutimi fata de Alexandra Stoian. Dana Plotogea s-a clasat pe locul 54, a ratat de 4 ori tinta atunci cand s-a aflat in poligon - o singura data din pozitia culcat si de trei ori din picioare - si a avut o intarziere de 4 secunde si 60 de sutimi fata de Reka Ferencz. Emoke Szocs a terminat cursa de azi pe locul 63, a ratat o singura tinta atunci cand a tras din pozitia culcat si de doua ori atunci cand a tras din picioare, avand o intarziere de 24 de secunde si de 40 de sutimi fata de Dana Plotogea. Luminita Piscoran s-a clasat pe locul 73, a tras perfect din pozitia culcat, dar a ratat de doua ori atunci cand a tras din picioare, avand o intarziere de 32 de secunde si 40 de sutimi fata de Emoke Szocs.
La baieti, rezultatele au fost mai slabe decat in cazul fetelor, dar trebuie sa tinem cont ca cei doi romani care au concurat in Suedia sunt inca juniori. Roland Gerbacea s-a clasat pe locul 109, a ratat o singura data la tragerea culcat si de doua ori din picioare, avand o intarziere de 4 minute si 14 secunde fata de norvegianul Frode Andresen, castigatorul cursei. Stefan Gavrila a venit pe locul 141 si a avut o prestatie catastrofala atunci cand s-a aflat in poligon. La tragerea culcat a ratat toate cele cinci tinte, in vreme ce din picioare a tras gresit de trei ori. Gavrila a avut o intarziere de doua minute si 50 de sutimi fata de Gerbacea.

No comments: