Sunday, November 15, 2009

Cei trei rãniti în accidentul de pe Transfãgãrãsan au fost dusi la spital, doi sunt în stare gravã

Cei trei bãrbati care au cãzut cu masina într-o râpã adâncã de aproximativ sase metri, azi, pe DN 7 C - Transfãgãrãsan -, în zona închisã circulatiei, au fost preluati de douã ambulante si dusi la Spitalul Clinic Judetean de Urgentã din Sibiu, doi dintre ei fiind în stare gravã.
Cele douã ambulante au ajuns la locul accidentului, aflat la aproape un kilometru de Bâlea Lac, si i-au preluat pe cei trei rãniti pentru a-i transporta la Spitalul Clinic Judetean de Urgentã din Sibiu.
Potrivit medicilor de pe ambulantã, unul dintre rãniti este în stare foarte gravã, având multiple traumatisme si fiind suspect de fracturã de coloanã.
Un alt tânãr are si el numeroase fracturi, medicii considerând cã si starea acestuia este gravã, iar cel de-al treilea are fracturi, însã starea sa este bunã.
Seful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat cã accidentul a avut loc la circa un kilometru de Bâlea Lac, unde autoturismul în care se aflau cei trei bãrbati a cãzut într-o râpã adâncã de aproximativ sase metri.
În urma accidentului, cele trei persoane aflate în autoturism au rãmas încarcerate, fiind scoase de cãtre salvamontisti, care au ajuns la fata locului în urma unui apel primit la 112.
"Masina a cãzut într-o râpã, la aproximativ un kilometru de Bâlea Lac. Este o râpã de circa sase metri, aflatã la marginea drumului, iar masina a cãzut vertical si a fost turtitã. Primii au ajuns la locul accidentului colegii mei de la Bâlea Lac, care, în ciuda dificultãtii zonei si a conditiilor, au reusit sã îi scoatã pe cei trei din masinã", a spus Adrian David.
La locul accidentului a ajuns si un echipaj de Politie, care urmeazã sã stabileascã împrejurãrile în care s-a produs accidentul si, eventual, sanctiunea care poate fi aplicatã soferului întrucât acesta a pãtruns cu masina pe un drum public care din cauza conditiilor meteorologice este oficial închis.
La Bâlea Lac ninge, este ceatã, iar drumul este acoperit în totalitate de zãpadã.
Traficul rutier pe Transfãgãrãsan a fost închis, începând cu 31 octombrie, urmând sã fie reluat la începutul lunii iulie a anului viitor.

No comments: