Monday, November 30, 2009

Iarna asta se poartă tricourile

Ni s-a promis o iarnă foarte grea. Lucrurile nu vor sta deloc aşa. Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat că zile frumoase precum cele din ultima perioadă vor mai fi destule şi în următoarele trei luni. În decembrie, ianuarie şi februarie vom avea parte de temperaturi de peste 15°C.

Regimul termin al iernii ce începe mâine din punct de vedere calendaristic se va situa peste valorile normale în cea mai mare parte a ţării. Cantităţile de precipitaţii pot depăşi local normele climatologice. În prognoza meteorologică valabilă pentru următoarele trei luni, ANM nu a pomenit nimic despre cum va fi vremea de Crăciun sau de Anul Nou!

NIMIC DESPRE NINSOARE
Temperaturile medii lunare din decembrie vor depăşi mediile climatologice în majoritatea regiunilor. În intervalele calde din cursul lunii temperaturile maxime vor depăşi 15°C. În nopţile cele mai reci temperaturile minime pot coborî sub -15°C mai ales în zonele depresionare din centrul şi nordul ţării. Cantităţile de precipitaţii pot depăşi local normele climatologice în majoritatea regiunilor.

ZĂPADĂ ÎN MARAMUREŞ ŞI ÎN ARDEAL
În luna ianuarie, regimul termic al lunii poate depăşi valorile normale în cea mai mare parte a ţării. Cele mai mari temperaturi maxime pot depăşi 15°C în zonele de câmpie. În nopţile cele mai reci temperaturile minime pot coborî sub -20°C în zonele depresionare din centrul şi nordul ţării. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general normale, exceptând regiunile din jumătatea nordică a ţării, unde pot fi depăşite valorile climatologice.

FEBRUARIE CU GHIOCEI

Regimul termic al lunii februarie poate depăşi valorile normale în regiunile extracarpatice, iar în rest se va încadra în limite normale. Cele mai mari temperaturi maxime pot depăşi 15°C. În nopţile cele mai reci temperaturile minime pot coborî sub -15°C în zonele depresionare din centrul şi nordul ţării. Cantităţile de precipitaţii pot depăşi valorile climatologice îndeosebi în jumătatea nordică a ţării.

2 comments:

Dumitrel Marius said...

asta e. Acu o luna ziceau ca ninge la sfarsitul lui noiembrie

Ionut said...

Acum doua saptamani spuneau la PRO TV ca vine iarna adevarata din 4 decembrie cu ninsori si ger, asta este, inca o iarna calduroasa:(