Sunday, November 15, 2009

O masinã a cãzut într-o râpã, pe Transfãgãrãsan, cele trei persoane aflate în aceasta fiind scoase

O masinã a cãzut, azi, într-o râpã, pe DN 7 C - Transfãgãrãsan -, în zona închisã circulatiei, iar cele trei persoane aflate în autoturism au rãmas încarcerate, fiind scoase în urma interventiei salvamontistilor.
Potrivit purtãtorului de cuvânt al Politiei Sibiu, inspectorul Luciana Baltes, prin 112 s-a anuntat cã o masinã s-a rãsturnat pe Transfãgãrsan, în zona închisã circulatiei, cãzând într-o râpã.
Apelul a fost preluat de cãtre ISU Sibiu, care a trimis un echipaj SMURD la fata locului, iar un alt echipaj SMURD a fost trimis de la Victoria, judetul Brasov.
Potrivit purtãtorului de cuvânt al ISU Sibiu, Diana Lazãr, informatia initialã era cã doar o singurã persoanã este încarceratã. Cel mai repede la fata locului au ajuns salvamontistii aflati la Bâlea Lac, accidentul petrecându-se la micã distantã de sediul Salvamont Bâlea.
"Colegii mei au ajuns la ei si au reusit sã îi scoatã din masinã. Autoturismul era turtit si cãzut într-o râpã, le-a fost greau sã îi scoatã, dar au reusit. Este vorba despre trei bãrbati, dintre care doi sunt în stare bunã, iar unul este instabil", a spus Adrian David, sef Serviciu Salvamont Sibiu.
Potrivit acestuia, echipajele SMURD nu au ajuns la fata locului, fiind pe drum.
În zonã ninge, este ceatã, iar sectorul de drum pe care au mers cei trei cu masina este acoperit de zãpadã, nemaifiind curãtat de cãtre drumari încã din 31 octombrie.
Traficul rutier pe Transfãgãrãsan a fost închis, începând cu 31 octombrie, urmând sã fie reluat la începutul lunii iulie a anului viitor.

No comments: