Wednesday, December 5, 2007

Braşovul a fost paralizat

Circulaţie îngreunată şi probleme cu energia electrică în judeţul Braşov din cauza ninsorilor din ultimele 24 de ore. Trenurile care au trecut pe Valea Prahovei au ajuns la Bucureşti cu întârzieri de aproape şapte ore. Week-end-ul ce începe mâine va fi unul ideal pentru schi. Ieri a nins în aproape toată zona montană, astfel că stratul de zăpadă de pe pârtii a crescut considerabil.
LA SCHI! Ninsorile au fost atât de puternice pe Valea Prahovei, încât de mâine va fi deschisă chiar şi pârtia Kalinderu din Buşteni. La Sinaia se poate schia atât pe Carp, cât şi în Valea Dorului, în vreme ce la Azuga turiştii se vor putea bucura doar de pârtia Sorica-Sosire. La Predeal a nins aproape două zile, astfel că pe pârtii s-a depus un strat de zăpadă gros de mai bine de o jumătate de metru.
În Poiana Braşov s-a ajuns cu dificultate, pentru că drumul spre Râşnov, poreclit "drumul Elodiei", a fost blocat din cauza unor copaci căzuţi peste şosea. În Masivul Postăvaru, stratul de zăpadă măsoară un metru în partea superioară şi 30 de centimetri pe pârtia Bradul.
Ieri, vizibilitatea a fost destul de scăzută, dar s-a schiat în condiţii bune. Chiar dacă furnizarea energiei electrice a fost întreruptă de câteva ori, instalaţiile de transport pe cablu au funcţionat fără probleme. Dar ninsoarea nu a adus numai veşti bune. Trenurile care au circulat pe traseul Braşov – Bucureşti au avut întârzieri de aproape şapte ore din cauza brazilor căzuţi peste calea ferată între Predeal şi Timişu de Sus (foto). De asemenea, DN1A a fost şi el afectat de prăbuşirea unor copaci peste carosabil în zona Babarunca.
PREVIZIUNI. Ninsorile vor continua şi în următoarele două zile. Dimineaţa, vântul va sufla puternic, din acest motiv fiind posibil ca instalaţiile de transport pe cablu să nu funcţioneze. Vremea se va mai încălzi, însă de sâmbătă, atunci când dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă pe văi şi în depresiuni. Temperatura aerului va creşte uşor.
Prefecturile judeţelor Arad şi Timiş au primit avertizare hidrologică cod galben pentru bazinele hidrografice Crişul Negru, Crişul Alb şi Bârzava. Atenţionarea se referă la depăşirea cotelor de atenţie prin propagare până astăzi la ora 12:00.

No comments: