Sunday, December 9, 2007

Ideal pentru snowboard

Teritoriile sunt bine definite la Straja. Schiorii fac legea pe pârtie, în vreme ce amatorii de snowboard îşi fac de cap în afara pistelor, prin zăpadă neatinsă, numai bună pentru free-ride. După restructurările din industria minieră, Valea Jiului s-a orientat brusc către turism. Astfel, staţiunea Straja, aflată în Munţii Vâlcan, a devenit cea mai căutată destinaţie de schi pentru locuitorii din zona Banatului.
TEHNIC. Week-end-ul acesta pârtiile s-au prezentat în condiţii excelente. “A nins bine în luna noiembrie şi am intrat cu maşina de bătut pe pârtie. Astfel, am reuşit să facem o bază bună, să prindem zăpada de sol”, a explicat Emil Părău, administratorul pârtiilor din Straja. Locul este ideal atât pentru schi, dar mai ales pentru snowboard. Pistele bine ame-najate sunt numai pentru schiorii care doresc să-şi îmbunătăţească tehnica. În schimb, dincolo de pârtie e tărâmul plăcarilor.
EXTREM. Nu sunt mulţi amatori de snowboard care vin la Straja. La fel cum nu sunt mulţi iubitori ai acestui sport în zona Banatului. Timişorenii sau arădenii preferă schiul. E mai elegant. Cei care rup stilul şi urcă pe placă sunt totuşi cei mai fericiţi. Week-end-ul acesta, în dreapta teleschiurilor s-a format un powder cam de o palmă, numai bun pentru coborâri line. “Facem şerpi”, spunea o localnică, explicând astfel urmele pe care le făcea cu placa prin zăpadă. În această iarnă, la Straja va fi construit un snowpark. El va fi găzduit de pârtia Platoul Soarelui şi va avea toate elementele unor acrobaţii perfecte. Până atunci, turiştii s-au delectat doar cu o rampă de pământ, nu foarte spectaculoasă, dar de pe care orice practicant de snowboard îşi putea perfecta săriturile.

No comments: