Thursday, January 3, 2008

Bobotează în gheaţă

Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac va fi sfinţită în ziua de Bobotează, când vor avea loc două slujbe religioase. Preotul Cosoroabă, de la Biserica Evanghelică din Cisnădie, şi preotul Wilmosch, de la Biserica Romano-Catolică din Braşov, vor sfinţi lăcaşul duminică, 6 ianuarie. Deja se ştie că Bâlea Lac înseamnă pentru orice român "Capitala zăpezii". După ce a fost ridicat hotelul de gheaţă, acum se lucrează la construcţia unei biserici care trebuie să fie gata până duminică, 6 ianuarie. Atunci, în ziua de Bobotează, va avea loc slujba de sfinţite, care va fi oficiată de preotul evanghelic Cosoroabă, de la Cisnădie, şi de preotul romano-catolic Wilmosch, de la Braşov. "Duminică, 6 ianuarie, aşteptăm în biserica de gheaţă de la Bâlea preoţi evanghelici şi catolici, care vor oficia slujba de Bobotează, această slujbă marcând şi deschiderea oficială a acestei biserici inedite", a precizat Arnold Klingeis, managerul proiectului Ice Hotel Bâlea Lac.
RELIGIE. Prima biserică de gheaţă din România a fost inaugurată anul trecut, când un sobor de preoţi de la mai multe culte au oficiat prima slujbă ecumenică din ţară. Ulterior, în biserica de gheaţă au fost oficiate un botez şi mai multe cununii. Primii turişti care au hotărât să se căsătorească în biserica de gheaţă de la Bâlea Lac au programat slujba la 26 ianuarie.

Accident fatal
Chiar dacă nu a fost deschisă schiorilor, pârtia Cozla din Piatra-Neamţ are deja un bilanţ negru. La 28 decembrie, Delia Prisecaru, 20 de ani, din Paşcani, a mers neechipată pe pârtie şi a încercat să se distreze, alunecând pe un celofan. Din păcate, urmările au fost cum nu se poate mai grave. Tânara, care s-a izbit de câţiva copaci, a suferit o fractură de bază de craniu, după care a murit. "S-a luat decizia de a mări efectivul de poliţişti comunitari în zonă, montarea unui număr mai mare de plăcuţe de avertizare şi interzicerea accesului în zona pârtiei până la finalizarea lucrărilor", a anunţat Primăria din Piatra-Neamţ.

No comments: