Thursday, January 3, 2008

Gata cu ninsoarea, urmează gerul!

Potrivit Administraţiei Na­ţio­nale de Meteorologie, ninsorile ne vor da pace de astăzi. Din păcate, frigul nu va dispărea şi va pune stăpânire pe întreaga ţară.
CAPITALA. Pentru bu­cu­reşteni urmează trei zile de ger cumplit, exact cum trebuie de Bobotează. Astăzi, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Vântul va sufla slab şi moderat. Maxima nu va depăşi valoarea de –6°C, în vreme ce minima poate ajunge până la –15°C. Nici mâine nu vom avea parte de o zi mai bună din punct de vedere meteorologic. Vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi temporar noros şi se va semnala ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Vântul va sufla slab, până la moderat. Temperatura maximă va fi de –6°C, în vreme ce minima va atinge valoarea de –14°C. Ceva mai bine va fi du­mi­ni­că, în ziua de Bobotează, când maxi­ma va fi –3°C, iar minima de –8°C.
Cerul va fi mai mult noros. Vântul va sufla slab, până la mo­derat. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.
PROVINCIA. În ceea ce priveşte ninsorile şi mai ales importanţa lor din punct de vedere cantitativ, dar şi ca vânt intens, vremea s-a ameliorat în cea mai mare parte a ţării. Regimul termic însă va fi foarte scăzut şi astăzi, şi mâine; în majoritatea regiunilor, noaptea şi dimineaţa va fi ger, în estul Transilvaniei, nordul Mol­dovei, dar şi în Oltenia şi în principal în zonele cu strat consistent de zăpadă mercurul termometrelor ar putea coborî sub –20°C la valorile minime. Iarna va fi resimţită cel mai serios în partea de est a Ardealului, în judeţele Covasna şi Harghita, şi în nordul Moldovei, la Suceava şi la Botoşani.
TURISM. Culmea, într-o perioadă în care sudul ţării este învelit în zăpadă, locuitorii de la munte duc dorul ninsorilor. În ultimele zile a nins numai cu totul izolat la Rânca, Straja, Bâlea Lac şi în Parâng. Astăzi, în zona montană, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil. Pe văi va fi ceaţă asociată cu depunere de chiciură. Vântul va sufla slab, până la moderat, cu intensificări temporare pe creste. De mâine, vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi variabil, mai mult noros în Carpaţii Occidentali, unde îndeosebi noaptea va ninge local. Vântul va prezenta unele intensificări în zona înaltă. Temperatura aerului se va menţine la valori comparabile cu cele din intervalul precedent.

No comments: