Sunday, January 6, 2008

Cina in stil extrem

Patru tineri din Braşov au luat masa la restaurantul hotelului de gheaţă de la Bâlea Lac.
Românii şi-au golit buzunarele, au rămas fără energie după Revelion şi n-au mai plecat de acasă în acest week-end. Au lăsat locul “ruşilor” în staţiunile de schi din Moldova şi de pe Valea Prahovei. La Bâlea Lac e pustiu, iar zăpada, un pic mai multă decât în sudul ţării, este neatinsă. Doar din şaua Capra se văd câteva urme ale coborârilor făcute de amatorii de snowboard.
VESTIT. În această perioadă, lumea vine la Bâlea Lac pentru hotelul de gheaţă. Şapte persoane au dormit în Ice Hotel. “Avem trei turişti din Anglia care vor petrece zece zile în România. Prima oară au venit aici, în Munţii Făgăraş, pentru că nu le-a venit să creadă că există un hotel de gheaţă”, a declarat Arnold Klingeis, managerul proiectului Ice Hotel Bâlea Lac. Faţă de construcţia de anul trecut, clădirea ridicată acum la 2.034 de metri altitudine pare mai spaţioasă. Un hol imens, în capătul căruia se află barul care vă oferă băuturi spirtoase în pahare de gheaţă, face legătura cu toate cele zece camere “mobilate” cu paturi matrimoniale.
SOMN. Pe lângă cei trei englezi, în hotelul de gheaţă s-au mai aflat şi patru tineri din Braşov. Ei au luat cina în restaurant, fiind serviţi ca într-un local cu pretenţii. “Este prima oară când venim la Ice Hotel. Mâncarea este foarte bună. Am zis că e mai bine să înnoptăm aici, pentru că la căldură am dormit mereu şi ne-am cam săturat”, a declarat unul dintre turişti.


Sfinţirea bisericii de gheaţă, amânată
La Bâlea, vântul a dat peste cap planurile pentru ziua de Bobotează. Arnold Klingeis, managerul proiectului Ice Hotel, programase sfinţirea bisericii de gheaţă pentru ora 13:00. Numai că vântul de ieri din Munţii Făgăraş a împiedicat echipa de muncitori să finalizeze lăcaşul de cult. “Mai trebuie făcute crucea şi turnul, dar vântul sufla atât de tare încât nu se poate lucra. Muncitorii puneau bucăţi de lemn ca să termine treaba şi vântul le lua imediat. Din acest motiv am fost nevoiţi să amânăm sfinţirea bisericii de gheaţă pentru duminica viitoare”, a anunţat ieri Klingeis.

No comments: