Thursday, January 3, 2008

Comunicat de presa de la Salvamont Bihor

Intre 03 ianuarie 2008 si 04 februarie 2008, Serviciul Judeţean SALVAMONT- SALVASPEO Bihor organizeaza expeditia " ACONCAGUA – 2008 " la care participă cinci membrii din cadrul serviciului.
Obiectivul principal al acestei expeditii este de a escalada cel mai inalt varf al Americii de Sud , varful Aconcagua 6.962 m. Un alt scop al expediţiei este atingerea nivelului tehnic si pregatirea salvatorilor montani din Bihor, pentru a escalada, in viitor, in stil clasic a unor varfuri de mare altitudine din Africa, America sau Asia.
Prin realizarea acestei expeditii membrii Serviciul Judeţean SALVAMONT- SALVASPEO Bihor vor cunoaşte incă o zonă montană de pe glob pe lingă cele explorate pină in prezent:

- Mţii.Carpaţi, Apuseni, Făgăraş, Retezat, Piatra Craiului, Bucegi - Romania
- Mtii. Tian Shan, Vf. Han Tengri 7010 m – 1993 – Kazakhstan
- Riglos – 1996 – Spania
- Mţii. Vercor – 1996 - Franţa
- Alpii de sud, Acul lui Dibona 3150 m – 1998 – Franţa
- Mtii Caucaz, Vf.Elbrus 5642 m – 2003, 2004 – Rusia
- Alpi, Matterhorn 4478 m – Elveţia
- MT. Mc Kinley – 6194m – 2006 – Alaska


Descrierea proiectului-
· pregătirea tehnica a expediţiei, strîngerea de fonduri – anterior datei de 03.01.2008
· Participare la programe extreme, speciale de andurantă montana, stagiile interne de pregătire ale Serviciului Judeţean SALVAMONT- SALVASPEO Bihor, acordarea de asistenţă la programe de anduranţă, program de antrenament săptăminal.
· 03.01.2008- deplasarea in Argentina / Mendoza cu avionul, pentru achizitionarea inregistrarilor si autorizatiilor necesare escaladarii varfului Aconcagua.
· Deplasare din Mendoza cu autocarul pana in localitatea Confluentia , aflata la perimetrul intrării in Parcul National–Aconcagua Provincial Park
· Din Confluentia , deplasare cu ajutorul cărăuşilor pînă in tabăra de bază - Base Camp , aflata la 4200 m altitudine, unde se face o aclimatizare de 3-4 zile obligatorie , contra bolilor periculoase de altitudine.
· Din Base Camp incepe adevarata escalada in stil clasic a muntelui, pentru escaladarea varfului Aconcagua 6962m , optim in 5-6 zile de la aclimatizarea petrecuta in tabara de baza.

Membri expeditiei :

Szokolszky István – coordonatorul expeditiei
Pintér Koroknai István – coordonator tehnic, salvator montan.
Szabo Levente – medicul expeditiei.
Csáki Károly – salvator montan.
Csáki István – salvator montan.

Dorim să mulţumim, pe aceasta cale:
- suportul financiar al sponsorilor care au finanţat cheltuelile expediţiei:
Ideart, Diego, Reifentrade, Usa Oil, Arcadia, Proges, Crisul Center, Sotano, Opel West, Visual Art Media, Pensiunea Gobe Csarda, Paste Zebra , Fekete Boutique, Freesia, Bijuteria Athena, Plastex . - echipamentul tehnic/alpin specific necesar a fost asigurat de:
Spelemat , Alpin Expe, Hannah-Novet Ro, Gotech, Nomad – Miskolc
- membrii expeditiei călătoresc cu ajutorul:
Agenţiei de Turism Trans Tours.
- membrii expediţiei sunt asiguraţi de:
Garanta – Asigurări.
- suportul logistic este asigurat de:
Serviciul Judeţean SALVAMONT- SALVASPEO Bihor





Şi, nu în ultimul rând, mulţumim presei bihorene, care prin publicarea articolelor referitoare la expediţie cât şi a sponsorilor, fără de care nu ar exista nici expediţie şi nici articole, contribuie esenţial la realizarea obiectivelor noastre.

No comments: