Thursday, January 3, 2008

Revelion underground

Iubitorii de snowboard, skateboard şi BMX s-au strâns în noaptea de Revelion în zona industrială a Braşovului pentru a fi părtaşi la Rider’s New Year’s Eve, cea mai tare petrecere underground. De Revelion, lumea s-a destrăbălat pe unde a ştiut mai bine. Zona industrială a Braşovului a găzduit o petrecere underground, dedicată riderilor nebuni după snowboard, skateboard şi BMX.
OUTDOOR. Rider’s New Year’s Eve s-a ţinut în curtea Registrului Auto, acolo unde a fost amenajat un snowpark în aer liber. Pentru celelalte sporturi s-a făcut loc într-o hală imensă, unde de obicei se verifică maşinile. Hop şi rideri cu skateboard-ul sau "bicla" la verificat, să vedem care-i meseriaş. Muzică la maximum, pusă de câţiva băieţi de profesie, DJ. Sport extrem de-adevăratelea. Chiar dacă te bagi la concurs sau caşti gura de pe margine, tot e periculos. Cum ajungi la faţa locului te mişti ca un pieton şi te străduieşti să nu încurci pe nimeni. Un rider vine cu placa peste picioarele tale şi te împinge peste un gard de lemn. "Scuze, bro!", zice tipu’ şi pleacă mai departe. E chiar organizatorul evenimentului, Radu Lungu, şi nu poţi spune decât că primirea care ţi-a făcut-o e mai tare decât una cu pâine şi sare. "Bro" vine probabil de la englezescul "brother". Şi, ca să nu-ţi zică "frate" pe româneşte, îţi zice "bro", că e mai "cool". Nici "mişto" nu se cădea să spună, că-l plagia pe Columbeanu. La snowboard, nume celebre din branşă. Kinda Geza, din Miercurea-Ciuc, Mircea Lungu, din Sibiu, şi Tudorel Cristea, din Baia Mare, "botezat" Oprea fără voia sa.
INDOOR. După ce concursul "plăcarilor" s-a terminat, iar riderii şi-au primit sticlele cu whiskey, toată lumea a intrat în hală. Petrecere underground, cu muzică la maximum şi un crainic mai bun decât Cristian Ţopescu. "Oi! Oi! Oi! Avem un trick", urla comentatorul Maximilian Radu Munteanu de fiecare dată când unul dintre participanţi făcea senzaţie. Şi imediat mai oferea o sticlă de whiskey drept premiu. Proba de BMX i-a revenit lui Cosmin Coman, din Sibiu, care n-a prea avut rival la acest capitol. La skateboard, adevărată senzaţie. Cum se manifestă riderii când unuia dintre parteneri îi reuşeşte ceva? Dau cu skateboard-ul de marginea rampei, iar cei de pe margine aplaudă cu frenezie. Şi comentatorul, sufletul petrecerii, bagă din nou: "Oi! Oi! Oi! Avem un trick! Îl meriţi pe unchiul Jack!". Petrecerea, la care nu s-au purtat paiete şi nici papion, ci converşi şi blugi, s-a ţinut până dimineaţă şi a adunat vreo 600 de oameni, care au sărbătorit trecerea în 2008 cu mai puţină şampanie şi mai mult Mountain Dew. Rider’s New Year’s Eve a continuat cu proiecţii de filme româneşti despre sporturile extreme, în special BMX şi skateboard. Spargerea nu ştie nimeni când a fost! Cool, dude!

2 comments:

Sufletul Petrecerii said...

Valeu, sper ca asta nu apare si la ziar!

Bro said...

thhis is better than porn!