Wednesday, June 3, 2009

Cadavrul unui tânãr a fost gãsit în Bucegi dupã sase luni

Trupul turistului rãtãcit în muntii Bucegi, în luna noiembrie a anului trecut, a fost gãsit abia azi si recuperat de salvamontistii din Busteni.
În luna noiembrie, salvamontistii au fost solicitati printr-un apel de o turistã de 25 de ani, care sustinea cã se aflã pe munte cu prietenul ei si cã s-au rãtãcit.
Forte impresionante ale salvatorilor montani, jandarmilor si chiar specialisti ai SRI, care au încercat sã detecteze semnalul telefoanelor celor doi turisti, i-au cãutat pe cei doi mai multe zile, însã fãrã nici un rezultat. Pãrintii copiilor au adus chiar o echipã de salvatori montani din strãinãtate, dar cãutãrile au esuat. Cei doi tineri au fost prinsi de o avalansã si îngropati în zãpadã.
Azi, un turist a observat un cadavru pe Valea Caraiman si a alertat salvamontistii, care au gãsit trupul neînsufletit al tânãrului de 24 de ani din Bucuresti, Andrei Jora, dispãrut la sfârsitul lunii noiembrie 2008. Acesta a plecat pe munte însotit de prietena sa, de 25 de ani, Ana Maria Coman, al cãrei cadavru nu a fost încã descoperit.
În locul unde se presupune cã si-au gãsit sfârsitul cei doi este în continuare zãpadã, iar corpul tânãrului a fost scos la suprafatã de viitura de azi noapte, pe Valea Caraiman, a declarat George Cotinghiu, de la Serviciul Salvamont Busteni. Salvamontistii au mai cãutat în apropierea zonei unde au descoperit trupul turistului si trupul prietenei acestuia, dar fãrã nici un rezultat.
Trupul tânãrului este, la aceastã orã, transportat de salvamontisti în statiunea Busteni, de unde va fi preluat de o masinã a politiei montane si dus la serviciul de medicinã legalã pentru stabilirea cauzei mortii.

No comments: