Friday, June 12, 2009

O turistã a fost salvatã de politistii de frontierã maramureseni dupã ce a cãzut într-o prãpastie

O turistã în vârstã de 37 de ani din Cehia a fost salvatã de politistii de frontierã maramureseni, dupã ce a cãzut într-o prãpastie în apropiere de lacul Vinderel, din Muntii Maramuresului, la o altitudine de aproximativ de 2.000 de metri.
Potrivit purtãtorului de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Politie Maramures, Voichita Zehan, femeia a plecat într-o excursie împreunã cu sotul si cu fiica, în zona lacului Vinderel, dar din cauza neatentiei acesta a alunecat si a cãzut într-o prãpastie.
Sotul femeii a încercat sã o salveze, însã nu a reusit si si-a trimis fiica la o stânã ca sã cearã ajutor, iar ciobanii de acolo au sunat la numãrul 112.
Purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontierã Maramures, Iulia Utan, a declarat cã a fost constituitã o echipã de interventie, formatã din politisti de frontierã din Poienile de sub Munte si medici de la Spitalul Viseu de Sus, care a plecat în cãutarea femeii.
"Localizarea femeii a fost extrem de greoaie, precum si aducerea acesteia de pe munte pentru cã în timpul misiunii de salvare a început sã plouã torential, iar femeia a trebuit coborâtã de pe munte pe o targã", a spus Iulia Utan.
Femeia a fost transportatã de urgentã la spitalul din Viseul de Sus, unde medicii au diagnosticat-o cu fracturi la bazin si la picioare. Medicii sustin cã femeia se aflã în afara oricãrui pericol.

No comments: