Friday, June 5, 2009

Salvamontistii au descoperit trupul fetei rãtãcite în Bucegi

Salvamontistii din Busteni au descoperit azi si trupul fetei rãtãcite în Bucegi, dupã ce în urmã cu douã zile l-au gãsit pe cel al prietenului ei.
Cei doi se rãtãciserã pe un traseu din Bucegi, pe Valea Caraiman, în luna noiembrie a anului trecut. Tinerii nu au fost gãsiti, desi fata ceruse telefonic ajutorul salvamontistilor si au fost cãutati de salvamontisti si jandarmii montani mai mult de o sãptãmânã.
Trupul tânãrului a fost descoperit de salvamontistii din Busteni în urmã cu douã zile, dupã ce au fost sesizati telefonic de un turist care vãzuse cadavrul.
Ei s-au deplasat la locul indicat de turist si au gãsit trupul tânãrului de 24 de ani, din Bucuresti, Andrei Jora, dispãrut la sfârsitul lunii noiembrie a anului trecut, în Bucegi, împreunã cu prietena lui de 25 de ani, Ana Maria Coman.
Corpul fetei a fost gãsit azi dimineatã, pe Valea Caraiman, în apropierea zonei în care a fost descoperit si cel al prietenului ei.
Salvatorii montani au transportat corpul fetei în statiunea Busteni, de unde va fi preluat de o masinã a politiei montane pentru a fi dus la Serviciul de Medicinã Legalã.
Salvamontistii cred cã turistii au fost surprinsi de una dintre avalansele care s-au produs în zona Valea Caraiman, în ziua disparitiei lor, fiind îngropati sub stratul de zãpadã. Trupurile lor au fost gãsite în urma precipitatiilor abundente si a viiturilor care au topit o parte din stratul de zãpadã care îi acoperea.
Tinerii au fost cãutati anul trecut de zeci de salvamontisti, jandarmi montani si chiar specialisti SRI, care au încercat sã detecteze semnalul telefonului de la care fuseserã apelati salvatorii, dar fãrã nici un rezultat.

1 comment:

Turism Neamt said...

Buna ziua,

Numele meu este Petre-Iulian si am o propunere pentru dvs.Am un blog despre turism in judetul neamt si propunerea mea este daca doriti sa facem un link exchange, astfel ne putem creste vizitatorii.

Va multumesc pentru timpul acordat si astept raspunsul dvs pe yo_piko18@yahoo.com

O zi buna