Thursday, June 11, 2009

Federatia Românã de Ciclism ar putea sprijini organizarea Turului Bucovinei

Conducerea Federatiei Române de Ciclism împreunã cu autoritãtile sucevene ar putea sã organizeze un tur ciclist al Bucovinei, iar împreunã cu autoritãtile din Neamt si Botosani sã fie organizat un tur ciclist al mãnãstirilor.
Presedintele Federatiei Române de Ciclism, Ion Badea, prezent, azi, la Suceava, cu ocazia Turului Ciclist al României, a declarat cã împreunã cu autoritãtile sucevene s-a discutat despre o colaborare în vederea organizãrii unor competitii.
La rândul sãu, presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus cã aceastã colaborare ar consta în organizarea unui tur ciclist al Bucovinei pe traseul Suceava-Rãdãuti-Câmpulung Moldovenesc-Fãlticeni-Suceava, care sã punã în valoare si turismul în zonã.
El a mai spus cã, tot cu sprijinul Federatiei Române de Ciclism si cu colaborarea autoritãtilor din Suceava, Neamt si Botosani, ar putea fi organizat si un tur ciclist al mãnãstirilor din nordul Moldovei.
Presedintele de onoare al Federatiei, Gavrilã Vasilescu, a apreciat deschiderea autoritãtilor sucevene fatã de acest sport si si-a exprimat încrederea cã aceastã colaborare va fi beneficã.
Etapa a patra a Turului ciclist al României, desfãsuratã ieri pe traseul Botosani - Dorohoi - Siret - Rãdãuti - Suceava, pe distanta de 134,2 kilometri, a fost câstigatã de italianul Rino Zampilli de la Hemus 1896 Troyan (Bulgaria), cu timpul de 3 ore, 16 minute si 26 de secunde, el fiind urmat de belgianul Peiter Gnylvert (Cycling Club Burgas) si de ungurul Zoltan Madaras (Betonexpressz Limonta).

No comments: