Saturday, June 6, 2009

Circa 300 de ciclisti profesionisti din tarã si din Ungaria, la maratonul anual "Muntii Ciucului"

Aproximativ 300 de ciclisti profesionisti din tarã si din Ungaria au participat la cea de-a cincea editie a maratonului anual "Muntii Ciucului", desfãsuratã, azi, în Harghita.
"Suntem impresionati de numãrul mare al participantilor la aceastã editie a Maratonului Muntii Ciucului. Initial, am estimat o participare de sub 200 de concurenti, dar iatã cã numãrul lor este de aproximativ 300", a declarat, azi, directorul Directiei pentru Tineret si Sport Harghita, Csiki Andras.
Potrivit sursei citate, maratonul a cuprins douã probe, una cu lungimea de 41 de kilometri, iar cealaltã de 82 de kilometri.
Cei mai multi dintre concurenti - 220 - în special cei care au participat în acest an pentru prima oarã la maraton au optat pentru distanta mai scurtã, de 41 de kilometri.
"Trebuie avut în vedere faptul cã majoritatea traseului traverseazã zone montane abrupte, cu diferente de nivel de sute de metri, deci nu este usor de parcurs un astfel de traseu, chiar dacã el mãsoarã doar 41 de kilometri. Cursa este apreciatã în mod deosebit de cunoscãtori datoritã peisajului deosebit de frumos si gradului de dificultate, care pune la încercare toatã priceperea si conditia fizicã a concurentilor", a spus Csiki.
Baremele de timp impuse participantilor au fost de douã ore si jumãtate pentru traseul scurt si cinci ore pentru cel lung.
Festivitatea de premiere a câstigãtorilor va avea loc in aceasta searã.
Editia a cincea a maratonului "Muntii Ciucului" a fost organizatã de Clubul Inter-Sport din Miercurea Ciuc si de un grup de ciclisti din resedinta harghiteanã.

No comments: