Sunday, June 7, 2009

Turistii care s-au urcat pe schela cu literele "Brasov" speriati de o ursoaicã, salvati de jandarmi

Sase turisti care s-au urcat pe schela luminoasã pe care este scris "Brasov", instalatã în zona Tâmpa Panoramic, dupã ce s-au speriat de o ursoaicã si puii acesteia, au fost salvati, asearã, de jandarmii montani.
Potrivit Inspectoratului Judetean de Jandarmi Brasov, cei sase turisti, având vârste cuprinse între 20 si 23 de ani, studenti din Vrancea, Bacãu, Buzãu, Dâmbovita si Botosani, s-au urcat pe schelã speriati de o ursoaicã si de puii ei. Tinerii au sunat dupã ajutor si au asteptat sosirea unui echipaj de jandarmi, care i-a ajutat sã coboare în sigurantã.
Salvarea celor sase turisti a durat aproximativ douã ore din cauza conditiilor dificile de deplasare, telecabina nefiind functionalã la acea orã, iar tinerii studenti neavând o tinutã adecvatã muntelui, fiind încãltati cu papuci de stradã si adidasi.
Tinerii au fost dusi în sigurantã la baza Tâmpei, nefiind nevoie de interventie medicalã.
Anul trecut, la începutul lunii august, un tânãr brasovean a fost omorât de o ursoaicã, care avea doi pui. Cadavrul tânãrului a fost descoperit pe aleea de sub Tâmpa, din Brasov, existând urme luptã între victimã si animal, semn cã ursul a avut un comportament deosebit de agresiv.

No comments: