Friday, June 5, 2009

Sistemul de desfãsurare al Ligii MOL a fost modificat

Presedintele Federatiei Române de Hochei pe Gheatã, Tanczos Barna, a declarat, azi, cã reprezentantii cluburilor care vor participa în sezonul 2009-2010 al Ligii MOL au stabilit modificarea sistemului de desfãsurare a fazei finale a acestei competitii.
"La întâlnirea de la Budapesta, unde au fost prezenti oficiali a opt cluburi, s-a decis ca primele patru echipe clasate la sfârsitul sezonului regulat sã se califice în "Final four", unde se va juca dupã sistemul 1-4 si 3-2, câstigãtoarele din aceste partide urmând sã dispute finala competitiei, în timp ce învinsele vor lupta pentru medaliile de bronz. Pentru organizarea "Final Four" vom oferi posibilitatea autoritãtilor din orasele interesate sã aplice, urmând ca oferta cu cea mai bunã retetã financiarã sã câstige dreptul de a gãzdui ultimul act al întrecerii", a spus Barna.
Tanczos Barna a precizat cã ultima zi de înscriere în Liga MOL este 10 iunie, iar pânã în acest moment si-au anuntat participarea opt echipe, trei din România si cinci din Ungaria: Sport Club Miercurea Ciuc, SCM Fenestela Brasov, Progym Gheorgheni, Budapest NZ Stars, Dab.Docler, Ujpesti TE, Miskolci JJSE, Ferencvarosi TC. De asemenea, echipelor înscrise li s-a acordat un termen de zece zile, perioadã în care pot sã-si anunte retragerea din competitie. La întâlnirea de la Budapesta au lipsit reprezentantii HC Csikszereda si cei ai clubului Steaua.
În zilele urmãtoare, conducerea Federatiei Maghiare de Hochei pe Gheatã si cea a Federatiei Române de Hochei pe Gheatã vor discuta cu reprezentantii companiei MOL ultimele detalii în legãturã cu bugetul alocat competitiei.
Pe fondul crizei financiare mondiale, reprezentantii cluburilor au decis ca o mare parte a sumei pe care sponsorul competitiei o va pune la dispozitie sã fie directionatã spre cluburi, pentru asigurarea cheltuielilor de cazare si transport, în timp ce fondul de premiere va fi urmãtorul: locul 1 - 5000 de euro, locul al II-lea - 3000 de euro, locul al III-lea - 1000 de euro.
A doua editie a Ligii MOL va începe la 11 septembrie si se va încheia la 19 ianuarie 2010, în timp ce "Final Four" se va disputa într-un singur week-end, 23-25 ianuarie 2010.

No comments: