Thursday, June 4, 2009

Programul "Vacanta la tarã" mai solicitat ca în 2008

Reprezentantii filialei Brasov a Autoritãtii Nationale de Turism Rural Ecologic si Cultural sustin cã programul "Vacanta la tarã", care se desfãsoarã în intervalul 15 mai - 15 iunie, este mai solicitat anul acesta decât în 2008.
"În prezent, 50% din cele 600 de locuri de cazare puse la dispozitie în cadrul programului în pensiunile din judetul Brasov sunt ocupate, probabil si din cauza vremii care este mai bunã decât anul trecut, iar cereri sunt în continuare", a declarat Mioara Stoian de la filiala brasoveanã a Autoritãtii.
Cei mai multi turisti se aflã în pensiunile din zona Bran - Moeciu, dar sunt preferate si cele din Poiana Mãrului, Râsnov sau Zãrnesti.
Pentru sase zile cu cinci nopti de cazare, turistul trebuie sã plãteascã 150 de lei de persoanã, doar pentru cazare, la o pensiune de 2 margarete, iar la pensiunile de 3 si 4 margarete 195 de lei de persoanã.
Cine doreste trei mese pe zi mai trebuie sã scoatã din buzunar între 40 si 60 de lei de persoanã pe zi, în functie de meniul solicitat.
Zona Bran - Moeciu rãmâne în continuare foarte cãutatã de turisti, la fiecare sfârsit de sãptãmânã, iar în lunile iulie si august aici vin multe grupuri de turisti strãini care viziteazã Castelul Bran.

No comments: