Sunday, June 7, 2009

Cele patru persoane rãtãcite în Muntii Siriului au fost gãsite la o stânã pãrãsitã

Cele patru persoane care s-au rãtãcit, aseara, în Muntii Siriului, în judetul Buzãu, au fost gãsite, azi, de jandarmi, starea lor fiind bunã.
Potrivit purtãtorului de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Buzãu, cãpitan Ciprian Ene, cei patru au fost descoperiti de cãtre echipele de salvare la o stânã pãrãsitã.
Cei patru au spus cã s-au abãtut, ieri, de la traseul montan, pe o cale adiacentã, nemaigãsind drumul spre locul unde ar fi trebuit sã se întâlneascã cu restul grupului.
Cei patru au fost nevoiti sã înnopteze la o stânã pãrãsitã, unde, de altfel, au si fost gãsiti de jandarmi.
Conform cãpitanului Ciprian Ene, persoanele rãtãcite sunt în afara oricãrui pericol, nu au fost rãnite si nu au suferit vreo afectiune în noaptea în care au înnoptat la stâna pãrãsitã.
Aseara, în jurul orei 22:00, o tânãrã a anuntat la 112 cã douã femei si doi bãrbati s-au rãtãcit în Muntii Siriului, dupã ce au urcat la Lacul Vulturilor împreunã cu alti tineri, de care la un moment dat s-au pierdut.
Imediat dupã sesizare, începând cu ora 23:00, echipaje de jandarmi din cadrul Postului Montan Nehoiu au pornit în cãutarea celor patru persoane rãtãcite, fiind luate la pas toate traseele turistice din zona Siriu.
Azu dimineatã, cãutãrile jandarmilor au fost directionate cãtre traseul turistic Siriu - Lacul Vulturilor si cãtre zona Masivului Siriu si Lacul Vulturilor.

No comments: