La sfarsitului acestei saptamani, sambata, 12 mai, va avea loc la Busteni, in Muntii Bucegi, pe Valea Malinului, concursul de schi si snowboard Ecoul Malinului. Evenimentul este organizat de Montrek Sport Bucuresti si are ca partener media Jurnalul National. Publicam mai jos regulamentul de participare si desfasurare.
REGULAMENTUL CONCURSULUI
1 Organizatorul recomanda concurentilor sa poarte casti de protectie si armura pentru spate si nu isi asuma nici o responsabilitate pentru eventualele accidente ce pot surveni in timpul concursului.
2. Inscrierile se vor face intre orele 9 - 12 la intrarea in Valea Malinului. Startul se va da la ora 10.30, la intrarea in vale, iar sosirea va fi la iesirea din ultimul canion. Se va pleca in ordinea inscrierilor.
3. Clasamentul va fi urmatorul: locurile 1-3 schi baieti, 1-3 schi fete, 1-3 snowboard.
4. Concurentii sunt obligati sa respecte deciziile organizatorilor si arbitrilor, in caz contrar vor fi depunctati sau nu li se va permite intrarea in concurs.
5. Concurentii sub 18 ani vor intra in concurs numai cu acordul scris al unuia din parinti.
6. Arbitrajul va fi asigurat de 6 posturi asezate pe vale.
Criterii de arbitraj:
1. Alegerea traseului: Se puncteaza in posturile in care zapada o permite si sunt mai multe variante. Punctaj maxim 60 puncte.
2. Agresivitate. Se puncteaza in toate posturile. Se puncteaza stilul agresiv in conditii de siguranta, mai ales in abordarea pasajelor dificile. Punctaj maxim 65 puncte.
3. Control. Se puncteaza in toate posturile. Se depuncteaza caderile si dezechilibrarile ( -2p/cadere, -1p/dezechilibrare). Sarirea schiurilor nu se depuncteaza, dar concurentul care coboara cu schiurile in mana este descalificat. O dezechilibrare urmata de o revenire spectaculoasa care denota control si stapanirea tehnicii poate creste nota la criteriul Tehnica si stil.
4. Timpul. Nu implica decat plecarea si sosirea. Se calculeaza timpul total al concurentului in minute si secunde.
5. Tehnica si stil. Se puncteaza tehnica si stilul schiorului.
No comments:
Post a Comment